Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA reține trei polițiști locali din București! Oficial de la Anticorupție

ro

05 Jun, 2024 12:37 694 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 04 și 05 iunie 2024, a trei polițiști locali din București.
 
Conform DNA, cei trei sunt: Avram Marina-Roxana, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, suspectată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.
 
Iordache Florentina, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).
 
În final, Voinea Dragoș-George, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, este acuzat de luare de mită în formă continuată și de complicitate la infracțiunea de fals intelectual.
 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

„1. În perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.
Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru:
- a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale - aproximativ 1.353.000 lei);
- a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial,
- a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.


 
2. În perioada 11-20.01.2023, inculpatele Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri.
 
Inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 05 iunie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

DNA l-a reținut pe Mitruș Vali, șeful Biroului pentru Imigrări al Județului Caraș Severin! Acuzații oficiale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii