Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Registrator Șef Cadastru Dolj, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

17 Nov, 2020 10:43 1249 Marime text
  • Registrator Șef Cadastru Dolj a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de luare de mită.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
CHIMOIU AUGUSTINA COSTINELA, la data faptelor registrator șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
 
Persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2013 – 2015, inculpata Chimoiu Augustina Costinela,  în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat foloase necuvenite constând în execuția de lucrări de construcții în valoare de 199.570 lei (manoperă și materiale de construcții) la un imobil pe care aceasta îl deține în județul Dolj.

Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpată pentru a admite un număr de 23 de cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară formulate de omul de afaceri, care, anterior, fuseseră respinse pentru diferite motive de către colegii inculpatei.
În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor terenuri ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, precizează DNA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii