Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 21 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA, punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților!

ro

01 Jun, 2023 15:50 917 Marime textLa Adunarea generală a procurorilor din cadrul DNA, ce a avut loc în data de 31 mai 2023, convocată prin ordinul procurorului-șef al DNA, Marius I. Voineag, s-a pus în discuție formularea unui punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților, aflat în dezbatere la Camera Deputaților.

În unanimitate, cei 105 procurori prezenți în cadrul Adunării generale și-au exprimat punctul de vedere potrivit căruia „este necesară adoptarea unui sistem real de etapizare a vârstei standard de pensionare, care să evite disfuncționalitățile și inechitățile din sistemul judiciar, cu asigurarea previzibilității și respectării statutului constituțional al magistraților”.

„De aceea, în opinia noastră, apare ca necesară inițierea unor consultări imediate a reprezentanților sistemului judiciar, în vederea adoptării unui sistem real, transparent și previzibil de etapizare a vârstei standard de pensionare, care să evite disfuncțiile și inechitățile din sistemul judiciar, cu respectarea statutului constituțional al magistraților și a obligațiilor asumate în cadrul Mecanismului privind statul de drept“, potrivit DNA.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Ședință importantă a judecătorilor la Curtea de Apel Constanța! Sistem real de etapizare a vârstei standard de pensionare

 .

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii