Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - un teren din Portul Constanța, supraevaluat la peste 3 milioane de euro. Judecătorii așteptați să se pronunțe azi

ro

25 May, 2022 00:00 755 Marime text
 
  • Potrivit DNA, evaluatorul Dunăreanu ar fi stabilit o valoare a terenului-subiect de 15.668.460 lei – cu 162% mai mare decât valoarea de piață estimată legal, provocând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 9.714.022 lei.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul București sunt așteptați să se pronunțe azi, 25 mai 2022, în dosarul (aflat în camera preliminată) în care evaluatorul Mihail Dunăreanu a fost deferit justiției de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.
 
Oricare va fi decizia de azi, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
Mihail Dunăreanu, la data presupusei fapte evaluator desemnat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 10 februarie - 20 aprilie 2011, Mihail Dunăreanu, în calitate de evaluator desemnat într-un dosar al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților să estimeze valoarea de piață a unui teren situat în municipiul Constanța, și-ar fi exercitat în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute în legislația primară.
 
Potrivit DNA, evaluatorul Dunăreanu ar fi stabilit o valoare a terenului-subiect de 15.668.460 lei – cu 162% mai mare decât valoarea de piață estimată legal, provocând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 9.714.022 lei.
 
Foarte interesant, terenul în cauză, la fel ca o parte din beneficiarii despăgubirilor, au strânsă legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauză în care fostul primar Radu Mazăre, alături de mai multe persoane, au fost condamnați, pentru retrocedarea mai multor terenuri din Constanța și Mamaia.
 
Mai multe detalii despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 

Teren din Portul Constanța, supraevaluat la peste 3 milioane de euro - acuză Anticorupția! Evaluator trimis în judecată. Legături cu Dosarul Retrocedărilor
 
Cazul a fost trimis pe rolul Tribunalului București, procurorii arătând prin rechizitoriu că se impune desființarea totală a raportului de evaluare întocmit de Mihail Dunăreanu, dar și a deciziei CCSD din 1 iunie 2011 și a Titlurilor de conversie ANRP emise pe numele cesionarilor.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la un pas de eliberare condiționată!
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii