Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a clasat un dosar care îi viza pe primarul Chițac și prefectul Coșa. Nemulțumit, reclamantul s-a adresat Tribunalul dar plângerea i-a fost respinsă!

ro

28 Mar, 2023 00:00 2031 Marime text
  • Cercetați într-un dosar de DNA, prefectul județului și primarul Constanței, Silviu Coșa și Vergil Chițac au primit clasare
  • Reclamant, Adrian Pompilius Smarandache care a invocat în fața organelor de cercetare o decizie a instanțelor de judecată din 2006 nepusă în aplicare de Primăria Constanța, respectiv instituția Prefectului județului Constanța
  • Soluția de clasare a fost atacată la Tribunal de același reclamant iar zilele trecute, magistrații de la Tribunalul Constanța, secția penală au respins plângerea în dosarul nr.8689/118/2022, având ca obiect plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
 
 
 
Cercetați într-un dosar de DNA, prefectul județului și primarul Constanței, Silviu Coșa și Vergil Chițac au primit clasare.
 
Adrian Pompilius Smarandache, în calitate de reclamant a invocat în fața organelor de cercetare o decizie a instanțelor de judecată din 2006 nepusă în aplicare de Primăria Constanța, respectiv instituția Prefectului județului Constanța.
 Decizia judecătorească din 2006 avea legătură cu o speță pe legile fondului funciar cu privire la un teren din zona Oieria Palas, însă nu a putut fi pusă în aplicare deoarece între timp legislația ar fost modificată, a precizat pentru ZIUA de Constanța, reprezentantul Guvernului în teritoriu.
 
Soluția de clasare a fost atacată la Tribunal de același reclamant ia,r zilele trecute, magistrații de la Tribunalul Constanța, secția penală au respins plângerea în dosarul nr.8689/118/2022, având ca obiect plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
 
Iată soluția pe scurt: „În baza art. 341 alin 6 lit. a Cod procedură penală; Respinge plângerea formulată de petentul Smarandache Adrian Pompilius, împotriva ordonanţei nr. 106/P/2022 din 21.10.2022 pronunţată de DNA - Serviciul Tribunalul Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr. 32/II-2/2022 din 09.12.2022 pronunţată de procurorul şef al DNA - Serviciul Tribunalul Constanţa. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă petentul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Cameră de consiliu azi, 24.03.2023”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Foști prefecți, un subprefect și un vicepreședinte de Consiliu Județean dar și directori de deconcentrate, chemați în judecată de reprezentantul Guvernului în teritoriu
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii