Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:08 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și alte infracțiuni. Victimele, exploatate în țări din Europa

ro

20 Nov, 2020 17:01 656 Marime text
  • Doi inculpați au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare a banilor.
     
La data de 19.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare a banilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale.

Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția.

Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.
În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției.
La data de 19.11.2020, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, pe raza județului Gorj, în urma cărora au fost ridicate 10 telefoane mobile, sume de bani, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, unul dintre inculpați va fi prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, ransmit procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii