Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Peste 40 de percheziții în Constanța! Judecătorii anunță finalul cercetărilor

ro

02 Nov, 2022 11:07 1297 Marime text
 
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a
 
13 persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, instanță care a finalizat cercetarea speciică în faza camerei preliminare, urmând a se pronunța asupra probelor pete două săptămâni.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu proprietăți psihoactive mai multor consumatori de pe raza județului Constanța, în comunitățile în care locuiesc.
 
 În cauză au fost efectuate un număr de 42 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitățile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis și 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro și 2.000 de lire sterline, precum și bunuri cu valoare probatorie.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii