Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Droguri, cumpărate cu monede virtuale din Olanda. 22 de suspecți, audiați

ro

04 Mar, 2021 11:00 1800 Marime text
  • Percheziții în județul Iași.
  • Drogurile, procurate din Olanda erau plătite în Bitcoin.
La data de 04.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei de pe raza municipiului Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin DARKWEB, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate din apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și Grupărării de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii