Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Definitiv! Funcționar ucis în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu! S-au dictat 17 ani de închisoare

ro

29 Apr, 2022 16:25 1180 Marime text
Avocat pledând, în sala de judecată
  • Informația a fost făcută publică de reprezentanții Parchetului General, care au precizat că decizia instanței este definitivă.

Curtea de Apel Cluj a dictat astăzi, 29 aprilie 2022, peste 17 ani de închisoare pentru un individ trimis în judecată pentru ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept!


Informația a fost făcută publică de reprezentanții Parchetului General, care au precizat că decizia instanței este definitivă.

Concret, suspectul a fost găsit vinovat de uciderea unui pădurar care îl surprinsese în timp ce fura lemn, faptele petrecându-se în județul Maramureș.

Iată comunicatul remis ZIUA de Constanța de către Parchetul General al României:

În continuarea comunicatului de presă din data 22 octombrie 2022,referitor la rechizitoriul prin careprocurorii Secției de urmărire penală și criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, Biroul de informare şirelaţii publice din cadrul PÎCCJ este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Curtea de Apel Cluj, prin  Hotărârea penală nr. 601/2022 din data de  29.04.2022, a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 17 ani și 4 luni închisoare. Hotărârea instanței de judecată este definitivă.

În cauză, procurorii au reținut că, în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii