Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în cazul bărbatului care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

ro

08 Nov, 2022 09:49 964 Marime text


Tribunalul Constanța îl menține în arest preventiv pe individul acuzat că a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București.
 
Decizia tribunalului este definitivă.
 
Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (două acte materiale).
 
Dosarul este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.  
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 
În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.
 
De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii