Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia nu este definitivă Un revoluționar constănțean a câștigat procesul intentat președintelui Iohannis (DOCUMENT)

ro

17 Sep, 2023 17:00 1540 Marime text
  • Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 1 august 2022 un  decret prin care a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" pentru 18 persoane, vezi secțiunea „documente”
  • Unul dintre cei vizați este revoluționarul constănțean, Carnig Manuchian care a atacat în instanță decretul prezidențial
  • ·În martie anul acesta, magistrații de la Curtea de Apel Constanța i-a admis cererea revoluționarului constănțean
  • Pe 28 iunie 2023, președintele României prin Administrația Prezidențială a depus la rândul său recurs în acest dosar
  • Momentan, instanța nu a fixat un termen pentru judecarea apelului în acest dosar
 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 1 august 2022 un  decret prin care a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" pentru 18 persoane, vezi secțiunea „documente”.
 
Decretul a fost publicat pe 2 august 2022 în Monitorul Oficial al României.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, persoanele cărora li s-a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" sunt: Vasile Bledea, Valentina Florentina Manta, Dumitru Petre, Elena Joiţoiu, Stelian Podărescu, Ioan Dorin Petrui, Ghiorghi Tănasă, Vasile Lăcătuş, Mircea Ştefan, Constantin Drăgoiu, Alexandru Man, Carnig Manuchian, Traian Dumbrăveanu, Vasile Mihai Ştefan Manţa, Aurora Samson, Dumitru Spirea, Constantin Oprişan, Vasile Vlad.

Carnig Manuchian este din Constanța. Absolvent al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, venit în Constanța în 1957 din Erevan, Armenia, acesta a fost pentru o scurtă perioadă și consilier județean din partea Partidul Democrat. Manuchian a fost unul dintre cei mai longevivi angajați al Serviciului de prosectura (n.r.morgă), de la Spitalul Județean Constanța iar în prezent este pensionar.


A activat inițial în Asociația Tomis Constanța iar ulterior a reactivat Asociația de Revoluționari „Pontus Euxinus" Constanța.

Manuchian a spus la momentul retragerii titlului de „luptător cu rol determinant" că are toate documentele din care reiese că a participat la revoluția română și toate avizele de la Comisia de Verificare ale dosarelor Revoluției.

 „Am obținut certificatul de revoluționar în 1992 și am aflat cu stupoare de decizia președintelui.  Din 2021 dețin titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant". Cu certitudine voi ataca în instanță decretul prezidențial”, declara Manuchian pentru ZIUA de Constanța anul trecut.Dosarul nr. 603/36/2022  a fost înregistrat pe 4 noiembrie 2022 pe rolul Curții de Apel Constanța și avea ca obiect - anulare act administrativ Anulare în parte a Decretului nr. 1068/01.08.2022 (Poziţia nr. 12 din Anexă).

În martie anul acesta, magistrații de la Curtea de Apel Constanța i-a admis cererea revoluționarului constănțean.

 

Iată soluția pe scurt: „Admite acţiunea. Anulează în parte Decretul nr.1068/01.08.2022 privind retragerea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant, emis de Preşedintele României, numai cu privire la poziţia 12 din anexă, referitor la Manuchian Carnig. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, astăzi, 23.03.2023. Red.jud. R.P - gref. AA Document: Hotarâre  49/2023  23.03.2023”.


Pe 28 iunie 2023, președintele României prin Administrația Prezidențială a depus la rândul său recurs în acest dosar.

Momentan, instanța nu a fixat un termen pentru judecarea apelului în acest dosar.
Vom reveni.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Rămas fără titlul de „luptător cu rol determinant", un revoluționar constănțean îl cheamă în judecată pe președintele Iohannis

UPDATE Ce spune Carnig Manuchian? Unul dintre revoluționarii căruia i s-a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989" este din Constanța!(DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii