Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel, verdict final într-un dosar care viza o licitație organizată de Primăria Constanța

ro

18 Jul, 2023 18:00 1638 Marime text
⦁ Judecătorii de la Curtea de Apel au soluționat dosarul în care societatea Garden Center Grup SRL a atacat în instanță decizia de respingere a contestației luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la licitația estimată la peste 16 milioane de euro, organizată de Primăria Constanța, pentru arbori, arbuști și plante decorative
⦁ Curtea de Apel Constanța a decis la termenul din 17.07.2023 să respingă cererea Garden Center Grup SRL
⦁ Judecătorii obligă reclamanta la plata către pârâta SC Hiris Garden Expert SRL a sumei de 26.512,31 lei reprezentând cheltuieli de judecată
⦁ Dosarul a avut ca părți SC Garden Center Grup SRL în calitate de reclamant, și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar și SC Hiris Garden Expert SRL în calitate de pârâțiJudecătorii de la Curtea de Apel au soluționat dosarul în care societatea Garden Center Grup SRL a atacat în instanță decizia de respingere a contestației luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la licitația estimată la peste 16 milioane de euro, organizată de Primăria Constanța, pentru arbori, arbuști și plante decorative.

Hotărârea CNSC viza procedura de licitație deschisă, derulată online, pe loturi, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Furnizare material dendro-floricol pentru plantat Lot 1 - Arbori Lot 2 – Arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu Lot 3 – Liane decorative, transdafiri, plante decorative“.

Potrivit datelor oficiale din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, valoarea totală estimată a contractului era de 82.373.970,72 de lei fără TVA, adică echivalentul a peste 16,66 de milioane de euro, la cursul actual.

Curtea de Apel Constanța a decis la termenul din 17.07.2023 să respingă cererea Garden Center Grup SRL.

Iată soluția pe scurt: „Admite excepția lipsei de interes în formularea plângerii. Respinge plângerea, ca lipsită de interes. Obligă reclamanta la plata către pârâta SC Hiris Garden Expert SRL a sumei de 26.512,31 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă".
Dosarul 370/36/2023 a avut ca părți SC Garden Center Grup SRL în calitate de reclamant, și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar și SC Hiris Garden Expert SRL în calitate de pârâți.

Obiectul dosarului a fost plângerea împotriva Deciziei CNSC nr.1275/C3/1193/08.06.2023.

Reamintim, prin decizia CNSC atacată la instanță, Consiliul a respins ca nefondată contestația formulată de Garden Center Grup SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Municipiul Constanța.

De asemenea, prin aceeași decizie, a fost admisă cererea de intervenție accesorie formulată de Hiris Garden Expert SRL.

Firma contestatoare Garden Center Grup SRL a cerut la CNSC anularea în parte a raportului procedurii în ceea ce privește evaluarea ofertelor Hiris Garden Expert SRL și Oltenia Garden SRL și reevaluarea celor două oferte „din perspectiva motivelor de inacceptabilitate și neconformitate ale acestora“.
 
Despre Garden Center Group SRL
 

Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 16 iulie 2023, Garden Center Grup SRL a fost înființată în anul 2003, are sediul în Măgurele, județul Ilfov, pe strada Atomiștilor, nr. 127-135 și se ocupă de cultivarea altor plante permanente.
 
Firma are un punct de lucru și în Tuzla, județul Constanța, dar și în Cluj și Ilfov.
 
Asociat unic și administrator este Ion Olteanu, al cărui nume se leagă și de Eco Horticultura SRL și Eco Hortirom SRL, ambele din București, de Eco Distribution SRL și Ro-Verde Landscaping SRL, ambele din Ilfov, dar și de Eco Plant Import Export SRL București (unde este administrator).
 
Garden Center Grup SRL figurează, potivit termene.ro, cu 733 achiziții directe (Comuna Jilava, Universitatea Politehnică din București, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, dar și alte autorități contractante), dar și cu 72 de contracte publice (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Garden Center Grup SRL a declarat 139 de angajați, profit peste 8,78 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 135,65 de milioane de lei.
 
Despre Hiris Garden Expert SRL
 

Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 16 iulie 2023, Hiris Garden Expert SRL a fost înființată în 2017, în prezent are sediul social declarat în localitatea Însurăței, județul Brăila, strada Otiuz, nr. 2 și se ocupă de cultivarea plantelor pentru înmulțire.
 
Firma are un punct de lucru în București.
 
Asociați sunt Alexandru Lucian Dima și Mădălina Doina Istoc, primul fiind și administratorul societății.
 
De numele lui Alexandru Lucian Dima se leagă și Hiris Retail Group SRL București și Hiris Intergroup SRL Ilfov.
 
Hiris Garden Expert SRL figurează, potrivit termene.ro, cu 27 de achiziții directe (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Comuna Victoria, Primăria Municipiului Blaj SRL, Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 24 de contracte publice (SC Gospodărie Urbană SRL, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Hiris Garden Expert SRL a declarat cinci angajați, profit peste 2,31 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 4,94 de milioane de lei.
 
Despre Oltenia Garden SRL
 

Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 16 iulie 2023, Oltenia Garden SRL a fost înființată îmn anul 1998, are sediul social în Pielești, județul Dolj, pe strada Tarlaua83 și se ocupă de comerț cu ridicata al florilor și al plantelor.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, în Dolj și București.
 
Asociați sunt Marian Balica, Bogdan Doru Buzatu și Ionel Pîrvu, ultimul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Bogdan Doru Buzatu figurează și în Oltenia Authentic Imobiliare SRL Dolj, iar cel al lui Ionel Pîrvu se leagă și de Verdi Partners SRL Dolj.
 
Oltenia Garden SRL figurează, potrivit termene.ro, cu 293 de achiziții directe (Școala Gimnazială Alecsandru Nicolaid, SC Edilitară Public SA Târgu-Jiu, Comuna Mischii, Asociația Dezvoltare.ro, dar și alte autorități contractante), dar și cu 22 de contracte publice (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Oltenia Garden SRL a declarat 40 de angajați, profit peste 4,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,73 de milioane de lei.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O licitație organizată de Primăria Constanța a ajuns în atenția Curții de Apel! Despre ce este vorba?

Licitație a Primăriei Constanța pentru flori, arbori și arbuști, estimată la peste 16 milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii