Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța respinge ca neîntemeiată o acțiune a unui fost viceprimar împotriva Agenției Naționale de Integritate

ro

30 Dec, 2020 00:00 1580 Marime text

  • Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat  în dosarul fostului viceprimar al localității Nicolae Bălcescu, Lucian Constantin în calitate de reclamant, în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate
  • Judecătorii au respins acțiunea ca neîntemeiată

  • Părțile au drept  de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanţa

 

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat ieri în dosarul nr.2600/3/2020. Părți în dosar sunt fostul viceprimar al localității Nicolae Bălcescu, Lucian Constantin în calitate de reclamant în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate.

Judecătorii au respins excepţia tardivităţii formulării precizărilor la acţiune și în consecință au respins acțiunea ca neîntemeiată. Părțile au drept  de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanţa.
Vă reamintim, la începutul anului, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul fostului viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu din județul Constanța.
Este vorba despre Lucian Constantin, membru PMP.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de administrator și pe cea de asociat unic, a încheiat un contract de prestări servicii cu Primăria Comunei Nicolae Bălcescu în data de 30 decembrie 2016, în valoare totală de 8.032,50 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 25 din Legea nr. 215/2001, în vigoare pentru perioada supusă evaluării.

Fostul viceprimar din Nicolae Băcescu a înregistrat în luna aprilie pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal dosarul 1681/2/2020 al cărui obiect este ordonanţă preşedinţială.
În paralel, Constantin a mai înregistrat și dosarul nr. 2600/3/2020 pe rolul aceleiași instanță prin care solicită anularea actului administrativ emis de Agenția Națională de Integritate.

Citește și:

Un nou proces cu Agenția Națională de Integritate. Viceprimarul unei comune din județul Constanța vrea să rămână pe funcție

Viceprimarul PMP din Nicolae Bălcescu la judecată cu ANI
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii