Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:45 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au soluționat magistrații de la Curtea de Apel dosarul Thallassa Cons vs Consiliul Județean Constanța

ro

28 Jan, 2021 00:00 336 Marime text
  • Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au soluționat recursul declarat de SC Thallassa Cons SRL împotriva Consiliului Județean Constanța în dosarul 7310/118/2020
  • Obiectul dosarului a fost un litigiu privind achiziţiile publice
  • Completul Curții a respins cererea de recurs ca nefondată. Hotărârea este definitivă


Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au soluționat recursul declarat de SC Thallassa Cons SRL împotriva Consiliului Județean Constanța în dosarul 7310/118/2020.
Obiectul dosarului a fost un litigiu privind achiziţiile publice - contestaţie judiciară potrivit art. 49 din Legea 101/2016.
Completul de la Curte a respins cererea de recurs ca nefondată. Hotărârea este definitivă.
De altfel și instanța de fond a avut aceeași soluție, accea de respingere a cererii ca neîntemeiată.

La începutul acestui an, SC Thallassa Cons SRL a înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, dosarul nr. 7310/118/2020 având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice - contestaţie judiciară Intimat pârât în dosar este Consiliul Județean Constanța În septembrie 2020, CNSC a adoptat o decizie la contestația înregistrată de SC Thallassa Cons SRL, împotriva Consiliului Județean Constanța Era vizată licitația privind servicii de dirigenție de șantier» aferente proiectului «Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DJ 226A Cetatea HistriaDN22/ Tariverde» CNSC a decis anularea raportului procedurii de atribuire și a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei contestatorului Cele două părți nu s-au înțeles iar societatea s-a adresat instanței de judecată

Vă reamintim, în septembrie 2020, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1712 /C1/1779 la contestația înregistrată de SC Thallassa Cons SRL, împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, emisă de către Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificate, având ca obiect:„«Servicii de dirigenție de șantier» aferente proiectului «Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DJ 226A Cetatea HistriaDN22/ Tariverde»“.
SC Thallassa Cons SRL a solicitat prin adresa depusă la CNSC anularea deciziei autorității contractante de a-i respinge oferta ca fiind inacceptabilă, și pe cale de consecință revocarea tuturor actelor ce izvorăsc din această decizie, inclusiv a deciziilor de comunicare și a oricăror alte acte subsecvente acesteia și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei societății, sub aspectul reverificării modului de îndeplinire a condițiilor de calificare.

CNSC a decis admiterea contestației formulate de SC Thallassa Cons SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Consiliul Județean Constanța iar, pe cale de consecință, a anulat raportul procedurii de atribuire și actele subsecvente și a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei contestatorului cu respectarea documentației de atribuire.
Cele două părți nu s-au înțeles iar societatea s-a adresat instanței de judecată.


Citește și:

Contractul de dirigenție de șantier pentru drumul dintre Cetatea Histria și Tariverde, au trimis în fața magistraților conducerea Consiliului Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii