Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a tranșat Curtea de Apel Constanța procesul dintre CJC și ABADL, pentru intabularea punctelor de prim-ajutor de pe plaje

ro

15 Feb, 2021 00:00 1364 Marime text
  • Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 103/118/2020, în care Consiliul Județean Constanța a dat în judecată Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
  • CJC solicita obligarea în instanță a ABADL să emită acordul pentru intabularea a șapte imobile-construcții, fiind vorba despre „Centre de prevenție, tratament medical primar și puncte de salvamar din zona litorală a județului Constanța“.
  • Curtea de Apel Constanța a respins recursul CJC declarat în cauză, iar acțiunea a fost astfel definitiv respinsă.
Curtea de Apel Constanța a închis dosarul în care Consiliul Județean Constanța se lupta cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru centrle de prim-ajutor de pe plaje și punctele de salvamar.
 
La data de 3 februarie 2021, judecătorii au decis să respingă ca nefondat recursul declarat în cauză de Consiliul Județean Constanța și au menținut prima hotărâre, prin care Tribunalul Constanța respinsese acțiunea CJC.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Șapte imobile de intabulat

 
Amintim, este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 103/118/2020.
 
În această cauză, CJC cerea  obligarea în instanță a ABADL să emită acordul pentru intabularea a șapte imobile-construcții, fiind vorba despre „Centre de prevenție, tratament medical primar și puncte de salvamar din zona litorală a județului Constanța“.
 
În replică, ABADL susținea că singurul în măsură să emită un astfel de acord este Statul Român, proprietar de drept al terenurilor, dar și că suprafețele sunt deja cadastrate și intabulate în favoarea acestuia.
 
Mai mult, potrivit ABADL, construcțiile provizorii nu se intabulează, iar cele șapte imobile nu ar fi fost ridicate cu respectarea prevederilor legate de suprafață ori de locul unde urmau să fie amplasate.
 
În urma deliberărilor, pe data de 30 iunie 2020, judecătorii Tribunalului Constanța au decis să respingă acțiunea promovată de Consiliul Județean Constanța.
 
Nemulțumiți de această decizie, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au declarat recurs, dar acesta a fost respins, recent, de Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și:

CJC vrea să intabuleze punctele de salvamar de pe plaje, ABADL se opune. S-a stabilit primul termen în recurs
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii