Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu apel Municipiul Constanța prin Primar versus firma afaceristului Sorin Ionuț Barbu. Miza, un milion de lei! Judecătorii au spus că este inadmisibil

ro

29 Dec, 2021 00:00 1810 Marime text

 
  • În dosarul 5130/118/2021, Tribunalul Constanța a decis să admită excepția inadmisibilității cererii, invocată din oficiu.
  • Hotărârea poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.
  • Municipiul Constanța prin Primar solicitase un milion de lei de la compania lui Ionuț Barbu.
 
Final în procesul intentat de Municipiul Constanța prin Primar companiei Seaview Media, al cărei acționar majoritar este afaceristul constănțean Sorin Ionuț Barbu!
 
Magistrații Secției a II-a Civile au decis să pună punct, în primă instanță, procesului prin care municipalitatea solicita un milion de lei de la compania de publicitate Seaview Media.
 
În dosarul 5130/118/2021, Tribunalul Constanța a decis să admită excepția inadmisibilității cererii, invocată din oficiu.
 
Potrivit minutei Hotărârii nr. 1456/2021 a Tribunalului Constanța, instanța „respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Municipiul Constanța prin Primar în contradictoriu cu pârâta Seaview Media SRL, ca inadmisibilă“.
 
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în apel în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate, în cazul declarării căii de atac urmând ca dosarul să fie înaintat Curții de Apel Constanța și procesul să continue la această instanță.
 
Amintim, acțiunea a fost deschisă la Tribunalul Constanța în luna iulie 2021, de către Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant, compania Seaview Media fiind pârâtul, iar obiectul dosarului fiind „acțiune în daune delictuale“.
 
La momentul deschiderii acțiunii în instanță, suma solicitată de către Municipiul Constanța se ridica la un milion de lei și plata dobânzilor până la data plății.
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, suma reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
 
De asemenea, se solicita și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.
 
Cifrele Seaview Media
 
Potrivit datelor publicate pe Confidas.ro, consultat la data de 28 decembrie 2021, compania Seaview Media a fost înființată în anul 2000 și are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10.
 
Firma se ocupă de „activități ale agențiilor de publicitate“, iar pachetul majoritar de acțiuni, însumând 98%, este deținut de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu. Restul acțiunilor sunt deținute de Geraldina Elena Neagoe (0,99%) și Carmen Antoanela Stăncescu (0,99%).
 
În 2018, cu 13 angajați, firma a avut un profit net de 683.851 de lei, iar cifra de afaceri a fost 4.314.108 lei.
 
În 2019, numărul angajaților a fost 13, profitul net a fost 773.077 de lei, iar cifra de afaceri 4.414.063 de lei.
 
În 2020, numărul angajaților a fost 11, s-au înregistrat pierderi de 2.880.134 de lei, iar cifra de afaceri a fost 2.622.545 de lei.
 
În acest context, rămâne de văzut dacă Municipiul Constanța prin Primar va ataca decizia Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța a stabilit proprietarii unui teren din Dosarul Retrocedărilor! Nu se mai întoarce în domeniul public al statului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii