Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu 17 „DA“-uri de la colegi! Trei procurori din Constanța vor prelua anchetele Secției Speciale care vizează judecătorii şi procurorii din Dobrogea! (DOCUMENT)

ro

04 May, 2022 09:32 3692 Marime text
Procuror urcând scările Palatului de Justiţie din Constanţa


Trei procurori din Constanţa, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, vor prelua dosarele Secţiei Speciale care fac referire la anchetele desfăşurate de SIIJ faţă de judecătorii şi procurorii din Dobrogea!

Decizia a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cei trei magistraţi constănţeni primind 17 voturi „DA“ de la colegii din CSM şi două voturi nule.

Astfel, cei trei magistraţi constănţeni vor prelua dosarele deja existente la SIIJ faţă de judecători ai Tribunalelor Constanţa şi Tulcea, ai Judecătoriilor Constanţa şi Tulcea, dar şi ai celorlalte judecătorii din Dobrogea, precum şi faţă de procurori ai parchetelor de pe lângă aceste instenţe.

Cei trei procurori care vor avea competenţa de a-i ancheta pe magistraţii dobrogeni sunt, în urma votului exprimat de Plenul CSM, Laurenţiu Bratosin - fost procuror şef al DIICOT Constanţa, Cornelia Dumitrescu - fost procuror DIICOT Constanţa, dar şi Vasile Drăghici, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în prezent toţi magistraţii desfăşurându-şi activitatea la PCA Constanţa.

În Secţiunea Document puteţi consulta ordinea de zi soluţionată a şedinţei Plenului CSM din 3 mai 2022, unde s-a votat desemnarea celor trei magistraţi.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii