Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil decedat într-un parc de distracții la Eforie Nord, în 2013! Se apropie ziua pronunțării

ro

16 Jan, 2023 00:00 1886 Marime text
 
 
  • Tragedia a avut loc în 2013, iar dosarul se alfă pe rolul Judecătoriei Constanța din iulie 2018.
  • Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  • Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe zilele acestea într-un dosar penal ce vizează o tragedie înregistrată în 2013! Este vorba despre cazul unui unui minor, de 16 ani, electrocutat într-un parc de distracţii de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tragedia a avut loc în 2013, iar dosarul se alfă pe rolul Judecătoriei Constanța din iulie 2018.
 
 Reamintim că, pe scurt, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată în actul de sesizare a instanţei că „la data de 5 august 2013, victima, în vârstă de 16 ani, a murit electrocutată în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate) de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord, echipament de agrement utilizat de inculpata (...) SRL Constanţa.
 
Societatea comercială este acuzată de procurori că „nu a luat toate măsurile de prevedere pentru montarea şi funcţionarea în siguranţă a echipamentului de agrement exploatat, inclusiv împotriva tensiunilor de atingere periculoase“.
 
La rândul lor, inculpaţii V.D., M.R., primul în calitate de responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor (RSVTI) la persoana juridică inculpată, iar secundul în calitate de inspector al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA - sucursala Constanţa (CNCIR), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia verificării şi inspecţiei tehnice după montarea şi punerea în funcţiune a echipamentului de agrement pe noul amplasament.
 
Procurorii arată că s-ar fi „menţionat în documentele de verificare tehnică şi de control că priza de pământ (împământarea) a pistei de electroscutere împotriva atingerilor periculoase este conformă cu Prescripţia tehnică R 19-2002 (Reglementare tehnică naţională a Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat - ISCIR, ce conţine cerinţele tehnice de securitate privind echipamentele şi instalaţiile montate şi utilizate în cadrul parcurilor de distracţii şi spaţiilor de joacă, reglementare elaborată în temeiul art.11 alin.4 din H.G. nr.1102/2002 privind regimul de introducere pe piaţă şi de exploatare a echipamentelor pentru agrement, publicată în M.Of. nr.758 din 17 octombrie 2002 şi înlocuită prin H.G. nr.435/2010), deşi această priză de pământ nu exista fizic“.
 
Faptele inculpaţilor au condus la validarea unei instalaţii de agrement care nu era realizată cu respectarea măsurilor de siguranţă, aşa încât din cauza neglijenţei lor victima s-a electrocutat şi a murit.
 
Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Droguri în Mamaia!
Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii