Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Fost angajat ISU Dobrogea, în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

ro

13 Dec, 2022 14:54 1255 Marime text


Judecătoria Constanța a decis azi, 13 decembrie 2022, ca un fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale, să rămână în stare de arest la domiciliu!
 
Oficial!
 

În baza art. 362 alin. (2) C.p.p. rap. la art. 208 alin. (4) C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispuse cu privire la inculpatul (...), cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2, lit. c) C. pen. (...), racolarea minorilor în scopuri sexuale, faptă prev. de art. 222 alin. 2 C. pen. rap. la art. 221 alin. 4 C. pen. (...), agresiune sexuală, faptă prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2, lit. c) C. pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. (...), coruperea sexuală a minorilor, faptă prev. de art. 221 alin. 4 C. pen. (...) și racolarea minorilor în scopuri sexuale, faptă prev. de art. 222 alin. 1, alin. 2 C. pen. (...) toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen., măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 60 de zile, urmând a fi verificată până la data de 10.02.2023. Măsura dispusă se comunică organului desemnat cu supravegherea. În baza art. 275 alin. (3) C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de Stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în ședință publică, astăzi, 13.12.2022.

 
În actul de sesizare a instanței, inculpatul este suspectat, conform portalului de jurisprudenţă, că, în 2019, în timp ce persoana vătămată (...),  de zece ani, se afla în locuința inculpatului, sub pretextul efectuării unei ședințe de masaj și profitând de vârsta fragedă a acesteia ce făcea imposibilă exprimarea unui consimțământ valid, inculpatul a atins persoana vătămată cu mâna în zona intimă cu scopul obținerii unei forme de satisfacție sexuală.
 
Apoi, mai susțin procurorii în rechizitoriu, în 2021, inculpatul i-a propus persoanei vătămate (...) 12 ani, prin intermediul unor mesaje, să se întâlnească împreună cu acesta și minora (...) cu scopul de a se deplasa la plajă în zona destinată nudiștilor cu scopul de a fi admirată dezbrăcată de către alte persoane majore care s-ar fi aflat în acea zonă și în scopul obținerii, în acest mod, a unei forme de excitație sau satisfacție sexuală.
 
Inculpatul mai este acuzat că ar fi atins cu mâna persoana vătămată (...) de 12 ani în zona intimă și că s-ar fi dezbrăcat de față cu persoana vătămată.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu rol ilustrativ.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii