Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Arest prelungit pentru femeia care și-ar fi incendiat concubinul

ro

15 Apr, 2024 13:11 419 Marime textJudecătorii de la Tribunalul Constanța au decis luni, 15 aprilie 2024, ca femeia suspectată că și-ar fi incendiat concubinul să rămână în stare de arest preventiv!
 
Instanța a respins cererea de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata, ca nefondată.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpata, măsură pe care o men?ine pe o perioadă de până la 30 de zile, urmând să fie verificată sub același aspect cel mai târziu până la data de 14 mai 2024, inclusiv. În baza art. 242 alin. 1 şi 2 C.p.p., respinge cererea de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata, ca nefondată. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 15.04.2024.

 

Femeia a fost trimisă în judecată, fiind bănuită de săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat.
 
Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanța.
 
Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a reieșit că, la data de 18 ianuarie 2024, pe fondul unui conflict spontan, aceasta ar fi provocat incendierea unui bărbat, de 52 de ani.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Femeie agresată sexual într-o ambulanţă SMURD! Fost paramedic condamnat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii