Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța, victorios la Curtea de Apel împotriva Arhipiepiscopiei Tomisului! Ce au câștigat consilierii (MINUTA)

ro

16 Dec, 2022 09:33 2006 Marime text
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Consiliul Local Constanța a câștigat recursul declarat la Curtea de Apel Constanța împotriva unei decizii a Tribunalului favorabilă Arhipiescopiei Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie!
 
La mijloc este dreptul de administrare a terenului situat în vecinătatea Catedralei Eroilor, din parcul Casei de Cultură, drept pe care CLC l-a luat Arhipiescopiei în noiembrie 2021, printr-o hotărâre a consilierilor locali constănțeni.
 
Clericii s-au adresat instanței și judecătorii Tribunalului au dat curs cererii acestora de suspendare a HCL care le lua terenul.
 
În schimb, judecătorii Curții de Apel au admis acum recursul consilierilor și au decis că HCL atacată nu trebuie suspendată, decizia fiind definitivă.
 
Iată minuta deciziei Curții:
 
Cu opinie majoritară: (jud.AB-jud.FN) DC.Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând, respinge cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendarea executării HCLM nr. 450/26.11.2021, ca nefondată. Obligă intimata la plata către recurent a sumei de 2261 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.12.2022 (jud.red. F.N.) Cu opinie separată în sensul că:(jud. C.R.) Respinge recursul ca nefondat. Definitivă.
 
Cu toate acestea, încă din luna august 2022, Arhiepiscopia Tomisului obținuse, la Galați, o decizie definitivă a Curții de Apel de acolo în sensul suspendării aceleiași hotărâri.
 
Dosarul respectiv ajunsese tocmai la Galați după ce clericii au formulat o cerere de strămutare a procesului, admisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Dincolo de decizia de acum a Curții de Apel Constanța, la Tribunal continuă oricum procesul deschis de Arhiepiscopia Tomisului pentru anularea hotărârii consilierilor ce le-a luat dreptul de administrare a terenului în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii