Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean a dat în judecată antreprenorul care trebuia să extindă Delfinariul din Constanța

ro

28 Jun, 2023 12:57 1171 Marime text
Dosarul nr.4505/118/2023 a fost înregistrat de Consiliului Județean Constanța pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios-administrativ și fiscal. Obiectul dosarului sunt pretenții rezultate din litigiul privind achiziţiile publice cu societatea Manelli Impresa SRL care a câștigat proiectul de extindere a Delfinariului, un contract în valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție era de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.

Consiliul Județean a reziliat anul trecut contractul, după ce au susținut că antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție și nu a prezentat toate asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale.

În acest sens, CJC a transmis Antreprenorului o Notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile.

Având în vedere faptul că Antreprenorul nu a dat curs Notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022.

De asemenea, deficiențele în executare sunt reflectate și în stadiul lucrărilor, acestea fiind de aproximativ 10% din total, potrivit vicepreședintelui CJC, Petre Enciu.

Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa S.R.L a fost comunicată și Ministerului Turismului, care la rândul său a înștiințat administrația județeană, în calitate de Beneficiar că a reziliat contractului de finanțare.

Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Conform acestei hotărâri, ordonatorul principal de credite/investitor era  Ministerul Turismului iar ordonatorul de credite (secundar/terţiar) și totodată beneficiarul investiției era Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Constanţa.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Precizări importante ale Consiliului Județean Constanța despre proiectul de extindere a Delfinariului Constanța

 UPDATE. Claudiu Palaz „Se reziliază un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru modernizarea Delfinariului Constanța“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii