Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnări după furtul mai multor scule dintr-o anexă a hotelului Iaki, aparținând „Regelui“ Gheorghe Hagi

ro

01 Mar, 2024 17:00 896 Marime text
  • Hotelul Iaki ( parte vătămată în dosar) funcţionează pe societatea Hagi Sport SRL.
  • Hagi Sport SRL este controlată de asociații Gheorghe Hagi și Marilena Hagi.
 
Intro
Doi bărbați suspectați că ar fi sustras mai multe scule dintr-o anexă aparţinând hotelului Iaki, din staţiunea Mamaia, au fost condamnați! Judecătoria Constanţa a dispus în primă instanță condamnarea celor doi la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.800 lei (140 zile amendă x 20 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Hotelul Iaki funcţionează pe societatea Hagi Sport SRL, unde acționar majoritar este „Regele“ Gheorghe Hagi.  
 
În fața magistraților, inculpaţii au aratat că veneau de la muncă şi credeau că acele bunuri erau abandonate.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
SC Hagi Sport SRL prin reprezentant Tudorache Dragoș are calitatea de parte vătămată. 
 
În actul de sesizare a instanței s-a reţinut,  în sarcina inculpaților că, în luna mai 2022, printr-o uşă neasigurată au pătruns într-o anexă aparţinând hotelului Iaki din Staţiunea Mamaia, de unde au sustras mai multe scule.
 
Oficial!
 
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul Ș.P. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.800 lei (140 zile amendă x 20 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 C.pen. În baza art. 63 alin. 1 C. pen., atrage atenţia inculpatului că neexecutarea cu rea-credinţă a amenzii penale, în tot sau în parte, se va impune înlocuirea acesteia cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul M.D. (...) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.800 lei (140 zile amendă x 20 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 C.pen. În baza art. 63 alin. 1 C. pen., atrage atenţia inculpatului că neexecutarea cu rea-credinţă a amenzii penale, în tot sau în parte, se va impune înlocuirea acesteia cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 274 alin. 1 și 2 C.pr.pen., obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 1.600 lei, din care 1.000 lei aferente fazei de urmărire penală şi 600 lei aferente fazei camerei preliminare şi judecăţii, urmând ca fiecare dintre inculpați să suporte suma de 800 lei. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., dispune avansarea din bugetul statului în favoarea Baroului Constanța a onorariilor apărătorilor desemnați din oficiu (...). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
 
Despre Hagi Sport SRL 
 
Asociații firmei sunt Gheorghe Hagi, cu 98.58 %, și Marilena Hagi, cu 1.42 %.
 
Ca administrator apare Gheorghe Hagi.
 
Gheorghe Hagi mai apare în F.C.V. Farul Constanța S.A., din Constanța și în HGH Company SRL, din București
 
Asta în timp ce Marilena Hagi apare în Kira Hagi Productions SRL, în HGH Company SRL și în Future Of The Game Company SRL.
 
Pentru anul 2022, cu 130 de angajați, Hagi Sport SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 23.797.512 de lei și un profit net de 4.401.531 de lei.
 
Sursă documentare: Portal instanțe de judecată, Rejust.ro și Termene.ro
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Hagi Sport SRL, un nou document de la Primăria Constanța pentru modificările la Hotel Iaki
 
Gheorghe Hagi și-a deschis o nouă firmă! Cu ce se va ocupa societatea „Regelui”?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii