Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:27 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare în dosarul scandalului din trafic, de lângă sediul ANAF Constanța, din decembrie 2020 (video)

ro

11 Mar, 2021 00:00 2796 Marime text
  • Pe data de 09 decembrie 2020, în jurul orei 17.40, polițiștii Secției 3 au fost sesizați prin 112 cu privire la producerea unui conflict între mai multe persoane, la intersecția străzilor Oborului cu București.
  • Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism în care se aflau 2 persoane ar fi fost blocat de alte 2 autoturisme în care s-ar fi aflat mai mulți bărbați.
  • După ce ar fi blocat autoturismul, aceștia i-ar fi agresat pe cei 2 ocupanți, ulterior provocând distrugeri și vehiculului.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat ieri, în primă instanță, în dosarul scandalului din trafic, de lângă sediul ANAF din municipiul Constanța, înregistrat în seara zilei de 09 decembrie 2020. 
 
La începutul anului, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 122/118/2021 cu obiect „omorul (art.188 NCP) art. 32“. (tentativă), cauză în care procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Valentin Şerban, Alexandru Ciocan și Erdal Memet. Părțile vătămate sunt, conform portalului instanțelor de judecată: George Ionut Tiron, Tanju Mustafa, Erdal Mustafa și Cadîr Rasim.           
 
Ieri, 10 martie 2021, Tribunalul Constanța a dispus condamnarea în primă instanță a lui Alexandru Ciocan, pentru infractiunea de influentarea declarațiilor, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pe un termen de incercare de doi ani. Totodată, instanța a încetat procesul penal pornit impotriva lui Ciocan pentru comiterea infractiunii de distrugere, întrucat persoana vătămată și-a retras plângerea penală.
 

Măsuri de supraveghere

 
Tribunalul i-a impus inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere stabilit, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Punere în libertate

 
„Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Directiei de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Constanta sau in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Numărul zilnic de ore urmează a se stabili conform legii de executare a pedepselor“, se mai arată în decizia magistraților.   
 
De menționat că, în continuare, instanța a dispus punerea in libertate a inculpatului.
 

Încetarea procesului penal

 
Tot în acest dosar, Tribunalul Constanța a încetat procesul penal pornit impotriva lui Memet Erdal, pentru comiterea infractiunii de distrugere, întrucât persoana vatamată și-a retras plângerea penală.
 
„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Memet Erdal, pentru comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe, întrucât persoana vătămată, cu încuviințarea reprezentanților legali, și-a retras plângerea penală. Constată că, inculpatul Memet Erdal a fost arestat preventiv de la 2.02.2021 și până la 5.02.2021. Obligă persoanele vătămate care și-au retras plângerile penale în cauză, la plata a cate 200 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat“, se mai arată în decizia magistraților.
 

Disjungere

 

Față de Andrei Valentin Şerban, inculpat în cauză, cercetarea judecătorească a fost disjunsă și s-a format astfel un nou dosar (1831/118/2021) cu prim termen la data de 06 aprilie 2021.
 
Amintim că, la data de 09 decembrie 2020, în jurul orei 17.40, polițiștii Secției 3 au fost sesizați prin 112 cu privire la producerea unui conflict între mai multe persoane, la intersecția străzilor Oborului cu București.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism în care se aflau două persoane ar fi fost blocat de alte două autoturisme în care s-ar fi aflat mai mulți bărbați.
 
După ce ar fi blocat autoturismul, aceștia i-ar fi agresat pe cei doi ocupanți, ulterior provocând distrugeri și vehiculului.
 
 
Citește și
 
Andrei Valentin Şerban, Alexandru Ciocan și Erdal Memet, trimiși în judecată de procurorii din Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii