Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club Sportiv Tenis Club Nord Constanța nu va fi evacuat, a decis Tribunalul!

ro

12 Oct, 2022 00:00 1164 Marime text
  • Municipalitatea a declarat apel, iar acesta a fost judecat la începutul săptămânii de către Secția I Civilă a Tribunalului.
  • Judecătorii de la Tribunal au apreciat, de asemenea, că nu se impune evacuarea clubului, așa că au respins apelul, ca nefondat.
Tribunalul Constanța a respins definitiv, cererea Municipiului Constanța prin Primar și, respectiv, a Consiliului Local Constanța privind evacuarea Clubului Sportiv Tenis Club Nord Constanța, judecătorii Secției I Civile a instanței hotărând respingerea apelului declarat de municipalitate.
 
În cauză, Judecătoria Constanța a fost prima instanță care a analizat cererea de evacuare, însă a respins-o, apreciind că este neîntemeiată.
 
Municipalitatea a declarat apel, iar acesta a fost judecat la începutul săptămânii de către Secția I Civilă a Tribunalului.
 
Judecătorii de la Tribunal au apreciat, de asemenea, că nu se impune evacuarea clubului, așa că au respins apelul, ca nefondat.
 
Este vorba despre dosarul 30567/212/2021, înregistrat la finele anului 2021.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului Constanța:
 
„Dosar civil nr. 30567/212/2021 DECIS Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 10.10.2022“.
 
Suspendarea HCL, respinsă de instanță
 
Amintim, în luna martie, Judecătoria a decis suspendarea procesului până la soluționarea definitivă a dosarului în care Club Sportiv Tenis Club Nord Constanța a atacat HCL Constanța 379/2021, document ce privește completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța.
 
Ulterior, însă, Tribunalul Constanța a admis recursul municipalității împotriva acestei decizii și a hotărât continuarea procesului privind evacuarea.
 
Așa se face că, pe 12 august 2022, Judecătoria a respins cererea municipalității de a dispune evacuarea Clubului Sportiv Tenis Club Nord Constanța, hotărârea fiind acum atacată în apel.
 
În legătură cu același litigiu, la începutul anului, Tribunalul respinsese cererea Clubului Sportiv Tenis Club Nord Constanța de a suspenda HCL 379/2021, decizia fiind confirmată de Curtea de Apel Constanța.
 
Totodată, Tribunalul Constanța a respins recent, în primă instanță și cererea privind anularea HCL 379/2021, decizia putând fi atacată în recurs la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul în care se vorbește despre „îndoieli rezonabile asupra legalității“ HCL Constanța pentru actulizarea bunurilor municipiului. Răspunsul instanței
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii