Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clericii ÎPS Teodosie vs. consilierii lui Chițac, azi, la Curtea de Apel Constanța!

ro

18 Jul, 2022 14:04 972 Marime text
  • Consilierii au declarat recurs și, așa, dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel.
Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului se confruntă astăzi, 18 iulie 2022, la Curtea de Apel, cu reprezentanții Consiliului Local Constanța!

Discuțiile se poartă în cadrul dosarului 632/118/2022, cauză în care, inițial, Arhiepiscopia a obținut, la Tribunal, suspendarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța.

Consilierii au declarat recurs și, așa, dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel.

Cauza vizează hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost retras dreptul Arhiepiscopiei Tomisului de administrare a terenului situat lângă Catedrala Eroilor, din Constanța, clădire aflată încă în construcție.

În dosarul 632/118/2022, Arhiepiscopia a obținut suspendarea executării hotărârii Consiliului Local, decizia fiind pronunțată de Tribunalul Constanța.

Ulterior, dosarul a ajuns la Curtea de Apel, în urma recursului declarat de CLC.

Numai că, între timp, clericii s-au adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție, solicitând strămutarea procesului de la Constanța, iar cererea fiindu-le aprobată.

Așa se face că, la termenul de azi, Curtea de Apel Constanța va decide scoaterea dosarului de pe rolul instanței și trimiterea lui la Curtea de Apel Galați, în concordanță cu dispozițiile Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii