Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudia Căpitanu, trimisă în judecată de DNA Constanţa, condamnată definitiv (document)

ro

18 Jan, 2020 00:00 2994 Marime text
Claudia Căpitanu, administrator al unei societăţi comerciale, trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru evaziune fiscală, a fost condamnată definitiv. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis condamnarea femeii la patru ani de închisoare sub supraveghere.
 
Mai mult, instanţa a admis acţiunea civilă a părţii civile Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa formulată împotriva inculpatei şi a dispus obligarea ei la plata sumei de 7.247.447 lei, reprezentând 3.313.576 lei impozit pe profit și 3.934.871 lei reprezentând TVA reprezentând despăgubiri civile.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că „în perioada martie 2009 - iunie 2010, inculpata Căpitanu Claudia, în calitatea menţionată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţilor fiscale, a omis, cu intenţie, să evidenţieze în contabilitate sau în alte documente legale (declaraţii, deconturi TVA, situaţii financiare, bilanţuri ș.a.) operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei“.
 
„Veniturile respective au fost obţinute din tranzacţionarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcţiilor. Ca urmare a acestui demers, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei, din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, măsura sechestrului asigurător precum și a popririi asigurătoare asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deţinute de inculpata Căpitanu Claudia, până la concurenţa prejudiciului“, se mai arată în rechizitoriul DNA.
 
În secţiunea Documente pot fi citite deciziile judecătorilor de la Tribunal și de la Curtea de Apel Constanţa luate în prezentul dosar.
 
Citește și:
 
Administratorul unei societăţi comerciale, trimis în judecată de DNA Constanţa 

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, achitat definitiv. Iată dosarul! (document)

Elena Grecu, fostul procuror general al Constanţei, susţine azi interviul pentru şefia DNA

 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii