Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC încearcă să se retragă din Aqua Park Coral SRL Ce se întâmplă în instanţă şi pentru ce a fost creată firma (document)

ro

19 Sep, 2017 00:00 1472 Marime text
Având în vedere faptul că scopul pentru care societatea a luat fiinţă nu a fost atins, prin hotărârea nr. 289/17.12.2007 s-a aprobat retragerea Consiliului Judeţean Constanţa din SC Aqua Park Coral SRL
 
Tribunalul Constanţa a amânat, pentru data de 7 noiembrie, judecata în dosarul în care Consiliul Judeţean Constanţa încearcă să se retragă din SC Aqua Park Coral SRL. Firma a fost deschisă în 2001, acţionari fiind CJC, cu 10% din capitalul social, şi SC Jupiter SA, cu 90% din capitalul social. În cursul procesului civil, reprezentanţii SC Aqua Park Coral SRL au contactat CJC, exprimându-şi intenţia de soluţionare a litigiului prin perfectarea unei tranzacţii, în sensul cesionării de către Consiliul Judeţean Constanţa a părţilor sociale către SC Rosa Route SRL.
 
Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre privind respingerea propunerii formulate de SC Aqua Park Coral SRL în vederea soluţionării pe cale amiabilă a litigiului care face obiectului dosarului aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, în luna iunie 2016, Consiliul Judeţean Constanţa a depus la Tribunalul Constanţa cererea de chemare în judecată în contradictoriu cu SC Aqua Park Coral SRL, având ca obiect retragerea din această firmă.
 
Acţiunea a fost întemeiată pe următoarele considerente: prin hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 134/13.12.2001, s-a aprobat constituirea SC Aqua Park SRL, acţionari fiind CJC, cu 10% din capitalul social, şi SC Jupiter SA, cu 90% din capitalul social. Firma a fost înregistrată cu denumirea de SC Aqua Park Coral SRL. Scopul înfiinţării societăţii a fost realizarea şi exploatarea investiţiei „parc acvatic“ în comuna 23 August, judeţul Constanţa. Având în vedere faptul că scopul pentru care societatea a luat fiinţă nu a fost atins, prin hotărârea nr. 289/17.12.2007 s-a aprobat retragerea Consiliului Judeţean Constanţa din SC Aqua Park Coral SRL.
 
Reprezentanţii CJC mai arată că, „de la data adoptării actului administrativ menţionat şi până la data introducerii acţiunii, organele de conducere nu au putut fi contactate, motiv pentru care nu a fost posibilă retragerea Consiliului Judeţean Constanţa cu acordul celuilalt asociat, conform prevederilor legale“.
 
În luna septembrie 2012, în urma unui audit financiar, Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa a constatat, prin decizia nr. 67/17.09.2012, neducerea la îndeplinire a prevederilor din HCJC nr. 289/17.12.2007. Din verificarea realităţii sumelor înscrise în balanţa de verificare întocmită la 31.12.2011 în contul (…) „titluri de participare necontate la societăţile nefinanciare“, s-a constatat că entitatea figurează cu participare la capitalul social al SC Aqua Park Coral SRL cu suma de 10.000 de lei, în condiţiile în care, prin art. 1 din HCJC nr. 289/17.12.2017, s-a aprobat retragerea Consiliului Judeţean Constanţa din societate.
 
Totodată, Camera de Conturi Constanţa a decis ca ordonatorul de credite al unităţii administrativ-teritoriale să dispună măsurile legale pentru înregistrarea corectă şi reală în evidenţa financiar-contabilă în contul (…) a titlurilor de participare necontate la societăţile nefinanciare. Măsura luată de Curtea de Conturi Constanţa poate fi pusă în aplicare numai după finalizarea procedurii de retragere din societate a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Mai departe, din actele CJC mai reiese: „În cursul procesului civil, reprezentanţii SC Aqua Park Coral SRL ne-au contactat, exprimându-şi intenţia de soluţionare a litigiului prin perfectarea unei tranzacţii. Propunerea reprezentanţilor societăţii, transmisă instituţiei noastre cu adresa nr. 3580/2017, este elaborată în sensul cesionării de către Consiliul Judeţean Constanţa a părţilor sociale către Rosa Route SRL. Având în vedere faptul că societatea din care ne vom retrage a fost constituită în scopul realizării şi exploatării unei investiţii - parc acvatic şi ţinând cont de faptul că nu putem aprecia asupra calităţii şi capacităţii investiţionale a SC Rosa Route SRL, consider că propunerea făcută de SC Aqua Park Coral SRL de cesionare a părţilor sociale ale Consiliului Judeţean Constanţa către acest agent economic nu poate fi primită.
 
Luând în considerare aspectul anterior indicat, precum şi faptul că participarea noastră la structura capitalului social este realizată din fonduri publice, propun ca retragerea asociatului Consiliul Judeţean Constanţa din SC Aqua Park Coral SRL să se realizeze pe cale judecătorească, prin continuarea demersurilor judiciare în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, urmând ca instanţa de judecată să hotărască şi cu privire la structura asociaţilor societăţii din care ne retragem“.
 
Aşa cum arătam şi într-o ediţie anterioară, potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, consultat la 4 iulie, SC Rosa Route SRL are sediul social în Năvodari. Asociat unic este SC Jupiter SA, cu sediul în Jupiter. Administratorul firmei este Andrei Pompiliu, născut la data de 28.03.1987, în Bucureşti. Firma are ca obiect de activitate „restaurante“.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, consultat la 18 septembrie, SC Aqua Park Coral SRL are sediul social în Jupiter, municipiul Mangalia, hotel Majestic Jupiter. Capitalul social subscris este de 100.000 de lei, integral vărsat, compus din 10.000 de părţi sociale. SC Jupiter SA deţine o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90%. Asta în timp ce Consiliul Judeţean Constanţa are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10%. Registrul Comerţului mai arată că administratorul firmei este Georgeta Bari, născută la data de 15.06.1951, în Vrancea. SC Aqua Park Coral SRL are ca obiect de activitate „alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii