Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:36 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-l judecă pe Teodosie!

ro

15 Mar, 2018 00:00 1023 Marime text
S-a stabilit cine va judeca noul dosar în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa. Cauza a fost repartizată magistratului Cristian Deliorga, judecător al Curţii de Apel Constanţa. Acesta a formulat o declaraţie de abţinere, solicitarea fiindu-i respinsă.
 
În prezenta cauză, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este bănuit de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în formă continuată. Neculai Poalelungi, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), este suspectat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Asta în timp ce Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.
 
De menţionat că magistratul Cristian Deliorga judecă şi primul dosar în care ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În cauză au mai fost trimise în judecată şi alte persoane.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii