Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean străin, arestat după ce a fost prins în flagrant când vindea droguri la Odorheiu Secuiesc (FOTO)

ro

22 Jan, 2024 19:46 608 Marime text

Un cetăţean ungar a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa o cantitate de substanţă psihoactivă, în municipiul Odorheiu Secuiesc, el fiind acuzat că a vândut în mai multe rânduri substanţe interzise consumatorilor din oraş şi localităţile învecinate.

Oficial de la DIICOT 

La data de 21.01.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean străin (maghiar) cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

Măsura a fost dispusă, după ce acesta a fost prins în flagrant, în  municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce comercializa o cantitate de substanță psihoactivă (2MMC).

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, inculpatul  a vândut,  în mai multe rânduri, substanțe interzise consumatorilor de pe raza municipiului și localităților învecinate.

La aceeași dată, în urma perchezițiilor efectuate  în locațiile folosite de inculpat au fost identificate și ridicate 78 de pliculețe conținând  substanțe psihoactive (2MMC) și  canabis., 835 pliculețe tip ziplock din material plastic transparent fără conținut,  pliculețe conținând urme de substanță pulverulentă, 3 minicântare electronice de mare precizie, suma de 9600 de lei, telefoane mobile și două pistoale cu gaz.

Astăzi, în continuarea cercetărilor , au fost puse în executare un număr de 16 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc și a mai multor comune limitrofe, fiind identificate și ridicate diferite cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive, dispozitive de mărunțit, sume de bani, telefoane mobile,  două pistoale (unul de tir cu aer comprimat și altul de airsoft), precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor  din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș și IPJ Harghita, luptătorilor  Serviciului de Acțiuni Speciale  din cadrul I.P.J. Harghita și  jandarmilor din I.J.J. Harghita.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Citește și:

Succes în implementarea mandatelor europene de arestare. Zeci de persoane prinse de Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii