Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean israelian, arestat la Constanța în vederea extrădării! Este acuzat de viol și tentativă de sodomie asupra unui minor

ro

12 Feb, 2023 09:48 1347 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Procurorii din Constanța au solicitat și obținut luarea măsurii arestării provizorii în vederea extrădării pe o durată de 40 zile, începând cu data de 11.02.2023 până la data de 22.03.2023, inclusiv, față de un cetăţean israelian, de 42 de ani.
 
Conform magistraților, bărbatul este cercetat de autoritățile israeliene ( Judecătoria din Tel Aviv), pentru săvârşirea infracţiunilor de viol (...), tentativă de sodomie asupra unui minor cu vârsta sub 16 ani, care este membru al familiei (...), acte indecente asupra unui minor sub 16 ani care este membru al familiei (...), acte indecente forţate asupra unui minor care este membru al familiei (...) acte indecente fără consimţământ, toate din Codul penal izraelian.
 
Faptele penale sunt incriminate şi de legea penală română, respectiv infracţiunea de viol şi agresiune sexuală.
 
În cauză a fost emis mandatul de arestare de către Curtea Magistraţilor din Tel Avin (...) actualizat la data de 06.11.2022 de către Curtea Magistraţilor din Tel Aviv –Yaffo.
 
„Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării pe numele persoanei urmărite şi comunicarea acestuia, potrivit legii. (...) Acordă termen în vederea continuării procedurii de extrădare la data de 15.03.2023, în scopul depunerii cererii de extrădare și documentelor anexă. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“, se mai arată în decizia Curții de Apel Constanța.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii