Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:46 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere de oprire a lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța. Procesul amânat

ro

03 Feb, 2021 00:00 1382 Marime text
  • Zilele trecute, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, aflat la Constanța, a vizitat şantierul de la Sala Polivalentă, unde a primit asigurări cu termenul pentru finalizarea lucrărilor - iulie 2022 - va fi respectat.
 
Judecătorii din cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanța au analizat ieri cererea Asociaţiei Clubul Sportiv Metalul Constanţa prin intermediul căreia se solicită „anulare act administrativ - suspendare executare autorizaţie de demolare nr. 101/18.10.2019“ – în referire la Sala Polivalentă din Constanța.
 
În dosar (2113/118/2020) Asociaţia Clubul Sportiv Metalul Constanţa a chemat în instanță Primarul Municipiului Constanţa și Consiliul Local al Municipiului Constanţa, noul termen fiind stabilit pentru data de 01 martie 2021.
 
Zilele trecute, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, aflat la Constanța, a vizitat şantierul de la Sala Polivalentă, unde a primit asigurări cu termenul pentru finalizarea lucrărilor - iulie 2022 - va fi respectat.
 
Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).
 
Totodată proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative.
Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.
 
Așa cum am arătat și în edițiile anterioare, proprietarul clubului, omul de afaceri Valentin Surghie afirmă că “autorizația de demolare nr. 101 din data 18.10.2019 este un act ilegal, pentru că nu există nici un accident tehnic, calamitate naturală sau alt eveniment cu caracter excepțional care să justifice autorizația de desființare în regim de urgență a construcțiilor C1 și C2, clădiri care aparțin bazei sportive ACS Metalul Constanța. Primarul nu putea obține avizele necesare unei autorizații de desființare normale și legale cum procedează orice persoana fizică sau juridică din România și eliberat autorizație în regim de urgență, care se dovedește caz penal.
 
În HCL nr. 258/25.06.2019 s-a descris această intenție de expropriere, dar primarul a invocat faptul că nu va plăti exproprierea propusă chiar de el până când ACS Metalul Constanța nu dovedește ca este proprietar. Primarul a luat decizia de a nu finaliza exproprierea prin despăgubire, pretinzând ca ACS Metalul Constanța nu este proprietar pe clădirile C1 și C2, aparținând bazei sportive.
 

Citește și
 
Nici nu au început bine lucrările! Judecătorii analizează cererea de oprire a lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța!

LIVE
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, vizită la Cazinoul din Constanța


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii