Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:49 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cercetare disciplinară sau apărarea imparțialității“ Bogdan Mateescu, șeful CSM, sesizează Inspecția Judiciară după achitarea lui Radu Mazăre!

ro

22 Jan, 2021 13:53 1364 Marime text

 
  • Judecătorul Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a dispus sesizarea Inspecției Judiciare pentru realizarea unor verificări pe baza unor aspecte apărute în articolele de presă după achitarea lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Informația ne-a fost confirmată de Iulia Craiu (judecător), purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
„Inspecția Judiciară va decide dacă este cazul de cercetare disciplinară sau dacă este cazul de apărarea imparțialității domnului judecător“,  a mai completat purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Amintim că pe data de 18 ianuarie 2021, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, trimiși în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, au fost achitați definitiv!
 
Decizia a fost luată de judecătorii Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas, judecător tot în cadrul Curții de Apel Constanța, în dosarul terenurilor de la Club Castel (fostul Palat Regal din Mamaia) și Complex Cazino.
 
Achitările au fost date în baza art.16 alin.(1) lit.b) din Cod Procedură Penală, potrivit căruia „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.  
 
Amintim că în primă instanță, pe data de 16 mai 2018, judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, de la Tribunalul Constanţa, a decis condamnarea Radu Ștefan Mazăre la șase ani și jumătate de detenție. Tot în acest dosar, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii