Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, la judecată cu ANAF. Ce spune instanţa

ro

29 Sep, 2018 00:00 1705 Marime text
Pe data de 27 septembrie, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul 5787/118/2018, având ca reclamant Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi ca pârât - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa. Practic, centrul contestă un act administrativ emis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, la mijloc fiind sume consistente imputate de aceasta.
 
Dintr-o verificare efectuată de ANAF la Centrul de Transfuzii a rezultat imputarea de către organul fiscal de control a unor sume aferente unor contracte de prestări servicii. Mai exact, s-a interpretat modul de desfăşurare a activităţilor în contextul unor contracte de prestări servicii cu personal - medici, asistenţi. Folosirea personalului medical pentru activităţi independente este recomandată, de ani buni, chiar de Ministerul Sănătăţii. Medicii şi asistenţii nu au funcţionat independent de instituţie, ci dependent de aceasta.
 
Nu este singurul proces aflat pe rolul instanţelor. Sunt mai multe procese în derulare, iar într-unul dintre ele, joi, 27 septembrie, instanţa a dat câştig de cauză Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.
 
„Admite cererea formulată de reclamanta Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa în contradictoriu cu pârâta DGRFP Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, având ca obiect suspendare executare act administrativ. În temeiul art. 14, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, suspendă executarea Deciziei de impunere privind obligaţiile fiscale principale aferente diferenţelor bazelor de impozitare stabilite în cadrul inspecţiei fiscale la persoane juridice nr. F-CT 385/26.06.2018 şi a Deciziei nr. 65826/13.07.2018 referitoare la obligaţii fiscale accesorii, până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea actului. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.09.2018”, se arată în minuta instanţei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii