Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei doi frați din Ovidiu cercetați în Spania pentru trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de risc, puși de îndată în libertate la Constanța

ro

16 Sep, 2021 09:37 5877 Marime text
  • Cei doi tineri, ambii de 22 de ani, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de risc, fapte comise pe teritoriul Spaniei.
Curtea de Apel Constanța a respins aseară mandatele europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Spania pe numele a doi frați din Ovidiu, județul Constanța. 

Oficial! 

Solutia pe scurt: În baza art.102 alin.5 lit.b din Legea nr.302/2004, Respinge propunerea de luare a măsurii arestării provizorii în vederea predării (...) În baza art.102 alin.5 lit.b teza a II a din Legea nr.302/2004 raportat la art.211 ?i urm Cod procedură penală, Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar (...) pe o durată de 30 de zile, începând cu 15.09.2021și până la 14.10.2021, inclusiv. În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, Impune (...) ca pe durata măsurii să respecte următoarelor obligaţii,: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de politie in a cărei raza domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În baza art.215 alin.2 Cod procedură penală, Pe timpul controlului judiciar, impune (...) obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a județului Constanța, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. În baza art.215 alin.3 Cod procedură penală, Atrage atenţia persoanei solicitate (...) că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care ii revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării.

Dispune punerea de îndată în libertate din starea de reținere (...). În baza art.102 alin.6 din Legea nr.302/2004, republicată, soluția se comunică de îndată Direcției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției și Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul I.G.P.R. În baza art.102 alin.7 din Legea nr.302/2004, republicată, acordă termen în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare la data de 27.09.2021, în scopul depunerii mandatului european de arestare  (...) și a unei copii certificate a hotărârii de condamnare, însoțite de traducerea lor în limba română“.

Cei doi tineri, ambii de 22 de ani, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de risc, fapte comise pe teritoriul Spaniei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii