Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce răspuns așteaptă astăzi ÎPS Teodosie de la Tribunalul Constanța

ro

16 Mar, 2022 00:00 1316 Marime text


ÎPS Teodosie, venind la Tribunalul Constanța. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • Arhiepiscopul așteaptă pronunțarea instanței în procesul pe care acesta l-a intentat Universității Ovidius din Constanța.
  • Până în prezent, verdictul s-a lăsat așteptat mai bine de o lună, Tribunalul judecând cazul la data de 15 februarie 2022 și anunțând că va pronunța o soluție la data de 1 martie 2022.
 
Emoții mari pentru Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, astăzi, la Tribunalul Constanța!
 
Arhiepiscopul așteaptă pronunțarea instanței în procesul pe care acesta l-a intentat Universității Ovidius din Constanța.
 
Până în prezent, verdictul s-a lăsat așteptat mai bine de o lună, Tribunalul judecând cazul la data de 15 februarie 2022 și anunțând că va pronunța o soluție la data de 1 martie 2022.
 
Totuși, pe 1 martie, judecătorii au decis să amâne din nou pronunțarea soluției, de această dată verdictul fiind stabilit pentru data de 16 martie 2022. În acest context, rămâne de văzut dacă magistrații vor pronunța astăzi soluția sau dacă vor decide să amâne, din nou, verdictul.
 
Amintim, este vorba despre dosarul cu indicativul 8139/118/2021, aflat în atenția completului CA2 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlățeanu.
 
În proces, este vorba despre cererea depusă de arhiepiscopul Tomisului privind menținerea calității de titular a cadrelor didactice care au împlinit vârsta pensionării, respectiv 65 de ani.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ, refuz soluționare cerere, obligația de a face – Hot. Nr. 623/29.07.2021“.
 
Potrivit documentelor oficiale, în HS 623/29.07.2021 a Senatului Universității Ovidius se arată că „Senatul universitar constată că, în absența metodologiei prevăzute de art. 289 alin.6 din Legea 1/2011, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular în cadrul Universității Ovidius din Constanța și, pe cale de consecință, se aprobă, cu 48 de voturi pentru și două abțineri emiterea următorului răspuns la aceste solicitări: «În lipsa unei metodologii specifice, astfel cum este reglementată de art. 289 alin.6 din Legea 1/2011, prin excepție de la dispozițiile imperative ale art. 289 alin. 1 din același act normativ, nu se poate da curs solicitărilor înregistrate în evidențele Senatului, având ca obiect menținerea calității de titular în cadrul universității»“.
 
Ierarhul a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Galați, procesul deschis în procedura urgentă, prin intermediul ordonanței președințiale, pentru obligarea universității la prelungirea calității sale de cadru universitar titular, după împlinirea vârstei de 65 de ani.
 
Ordonanța președințială fusese înregistrată sub indicativul 7004/118/2021, cazul fiind soluționat definitiv de Curtea de Apel Galați pe data de 1 februarie 2022.
 
 Acum, de la Tribunalul Constanța se așteaptă pronunțarea în dosarul ce privește anularea efectivă a hotărârii contestate.
 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul o va pronunța, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară de către părțile ce se arată nemulțumite.
 
În cazul în care hotărârea va fi atacată, procesul va continua la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ÎPS Teodosie, cinci procese deschise Poliției Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii