Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil la noi în ţară! Medicii, acuzaţi de înţelegeri cu „interlopii“

ro

23 Sep, 2016 00:00 3316 Marime text
Caz incredibil la noi în ţară! Un bărbat acuză medicii că au decis internarea lui de comun acord cu „interlopii“! El a dat în judecată spitalul şi le-a cerut doctorilor despăgubiri de un milion de euro. În primă fază, magistraţii judecătoriei la care s-a deschis procesul au declinat dosarul la tribunal.
 
Despre cazurile de malpraxis de la noi din ţară suntem sătui să tot aflăm. Despre medici care uită pansamentele sau ustensilele în corpurile pacienţilor, odată finalizată intervenţia chirurgicală, despre mizeria din spitale şi cadrele medicale sictirite de sistem şi aşa mai departe se scrie zilnic. Cu toate acestea, un caz nou pare să le întreacă pe toate şi, dacă se dovedeşte real, să devanseze toate celelalte acuzaţii aduse sistemului de sănătate şi personalului de la noi din ţară.

Doi ani de malpraxis „cu premeditare“ 

Recent, un bărbat de la noi s-a adresat instanţei şi le-a cerut judecătorilor să îi facă dreptate, după ce a acuzat spitalul de „malpraxis cu premeditare sub formă calificată şi continuă din decembrie 2012“. Cu alte cuvinte, acţiuni ce ar fi dăinuit mai bine de doi ani, dosarul fiind introdus la instanţă la finele anului 2014. Pentru repararea prejudiciului moral suferit ca urmare a acestor acţiuni, a susţinut reclamantul, are dreptul să primească suma de 1.000.000 de euro, reprezentând daune materiale şi morale.
 
Foarte interesant, potrivit actelor depuse la instanţa de judecată, „reclamantul precizează că acţiunea constă în presiunile făcute de interlopi de a chema salvarea şi a se dispune reinternarea sa la Spitalul Jebel (n.r. Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel)“. În plus, bărbatul le-a cerut judecătorilor să îi încuviinţeze obţinerea unei copii xerox a registrului Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, din luna februarie 2011 până în prezent.

„Interlopii nu organizează Camera de Gardă“

În replică, reprezentantul legal al spitalului acţionat în instanţă a solicitat să i se respingă acţiunea bărbatului, „menţionând că s-a formulat o nouă acţiune de malpraxis a spitalului, bazată pe fapte pe care nu le înţelege“. „Totodată, se menţionează faptul că reclamantul nu a fost internat în spitalul din M. N. în cursul anului 2014 şi că nu înţelege ce legături are reclamantul cu interlopii menţionaţi în cererea de chemare în judecată care nu organizează activitatea Camerei de Gardă sau a Ambulanţei şi nu pot face trimiteri la Spitalul Jebel“, se arată în documentele de la judecătorie.
 
În plus, „se mai precizează faptul că reclamantul nu a fost internat în spitalul din M.N., iar ambulanţele care îşi desfăşoară activitatea în zonă aparţin Serviciului Judeţean de Ambulanţă R..., atât ca angajaţi, cât şi ca bază materială, nefiind subordonaţi spitalului, care nu le poate programa activitatea“.

Dosarul, „pasat“ la tribunal

Cu toate acestea, în loc ca instanţa să descurce iţele încurcatei poveşti şi să afle ce a stat la baza afirmaţiilor nemaiauzite, magistraţii au invocat necompetenţa materială a judecătoriei, dată fiind suma impresionantă solicitată de bărbat cu titlu de daune, şi au trimis dosarul la altă instanţă, respectiv la tribunal, unde încă se judecă procesul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii