Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va avea loc examenul și cât este taxa Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța, face precizări importante în legătură cu examenul de primire în profesia de avocat

ro

25 Jul, 2020 00:00 1269 Marime text
  • Cererile de înscriere la examen, precum și înscrisurile însoțitoare se transmit de către candidați baroului în format electronic, în intervalul 27 iulie 2020 (ora 08.00) – 21 august 2020 (ora 16.00), prin internet la adresa https://www.ifep.ro/CandidateFolder.aspx.

Decanul Baroului Constanța, avocatul Cătălin Filișan a anunțat ieri organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2020.
 
Data desfășurării examenului este 20 septembrie pentru toți candidații.
 
Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Examenul se susține în cadrul I.N.P.P.A. și se desfășoară în mod unitar, la București.
 
(Notă:1. În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, examenul nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară. 2. În cazul în care, în virtutea dispozițiilor menționate la pct. 1, deplasarea la București, în vederea susținerii examenului, a unor candidați provenind din anumite județe nu va fi permisă, se vor depune eforturi în vederea organizării, în județele respective, la aceeași dată, cu respectarea prevederilor Art.1 alin. (1), a examenului pentru candidații domiciliați în acele județe. În cazul în care organizarea examenului, în aceste condiții, nu va fi posibilă, se aplică prevederile pct. 1.) Tematica de examen este cea stabilită prin Decizia Comisiei Permanente nr. 135 din 12.06.2020, publicată pe site-ul U.N.B.R (Notă: Întrebările din chestionarul de examen vor avea unul sau două răspunsuri corecte).
 
Cererile de înscriere la examen, precum și înscrisurile însoțitoare se transmit de către candidați baroului în format electronic, în intervalul 27 iulie 2020 (ora 08.00) – 21 august 2020 (ora 16.00), prin internet la adresa https://www.ifep.ro/CandidateFolder.aspx.
 
Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen.
 
În perioada 21 august 2020 – 28 august 2020 barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen iar rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen.
 
Taxa de examen este de 1200 lei și se va achita în contul I.N.P.P.A. din București nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea București cu mențiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, septembrie 2020”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2020”.

 
După data examenului, candidații declarați admiși vor depune la barou, la data cererii de înscriere pe tabloul avocaților, originalele înscrisurilor transmise, ocazie cu care baroul va efectua confruntarea dintre acestea și cele transmise de candidați în format electronic”.
 
Citește și
 
#ConstantaEsteBine
Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța - „Perioada de urgență se va sfârși, cel mai probabil, în luna mai. Vor urma vremuri mai bune“


#ConstantaEsteBine
 În atenția avocaților, magistrați, procurori, grefieri și justitiabili. Mesajul motivațional al decanului Baroului Constanța, Cătălin Filișan

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii