Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat suspectat că ar fi primit 7.500 de euro mită pentru a înlesni obținerea unei locuințe de stat

ro

20 May, 2022 15:14 979 Marime text
DGA. Foto: ZIUA de ConstanțaUn bărbat de 55 de ani din Iași a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat că ar fi primit suma de 7.500 de euro pentru a ajuta o persoană să obțină o locuință din fondul public al statului. 
 
Potrivit unui comunicat al DGA, în urma activităţilor procedurale efectuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași începând cu luna aprilie 2022, în data de 18.05.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiului Iași şi a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore.

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (5 acte materiale), constând în aceea că a pretins şi primit suma de 7.500 de euro în scopul facilitării obţinerii, în mod ilegal, de către o altă persoană, cumpărător de influenţă, a unei locuinţe din fondul public al statului.
     
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi  a propus judecătorului de drepturi și libertăți  din cadrul Tribunalului Iaşi măsura arestului la preventiv, iar instanță de judecată dispus față de inculpat, la data de 19.05.2022, măsura arestului la domiciliu pentru 29 de zile“ - au precizat reprezentanții DGA. 

   
În coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, activităţile de urmărire penală vor fi continuate în cauză pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi  stabilirii întregii activităţi infracţionale.        
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii