Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizația de construire a unui bloc din Palazu Mare, atacată. Primăria Constanța și investitorul imobiliar au fost dați în judecată

ro

26 Mar, 2022 00:00 2121 Marime text
  • Marcel Ion și Daniela Tudorache în calitate de reclamanți au înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 1929/118/2022 în care se cere anularea autorizației de construire pentru un bloc de pe strada Corneliu Coposu din municipiul Constanța
  • Este vorba despre autorizația nr. 953/03.12.2021
  • Pârâți în dosar sunt Primăria municipiului Constanța, Primăria municipiului Constanța prin primar și C&C Real Ambient SRL
  • Vă reamintim în decembrie 2021, C&C Real Ambient SRL a obținut de la Primăria Constanța autorizația de construire pentru blocul pe care urmează să îl edifice pe strada Corneliu Coposu din municipiul Constanța, înspre Palazu Mare
 
 

Marcel Ion și Daniela Tudorache în calitate de reclamanți au înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 1929/118/2022 în care se cere anularea autorizației de construire pentru un bloc de pe strada Corneliu Coposu din municipiul Constanța.

Este vorba despre autorizația nr. 953/03.12.2021.

Pârâți în dosar sunt Primăria municipiului Constanța, Primăria municipiului Constanța prin primar și C&C Real Ambient SRL.

Deocamdată magistrații nu au stabilit un termen în acest dosar.

Vă reamintim în decembrie 2021, C&C Real Ambient SRL a obținut de la Primăria Constanța autorizația de construire pentru blocul pe care urmează să îl edifice pe strada Corneliu Coposu din municipiul Constanța, înspre Palazu Mare.

Prin AC 953 din data de 3 decembrie 2021, societatea a obținut girul municipalității pentru ridicarea unui imobil D+P+4E, locuințe colective, împrejmuire și organizare de șantier pe strada Corneliu Coposu nr. 28A. Documentul are o valabilitate de 12 luni.

Amintim că în primăvara aceluiași an, locuitorii cartierului Palazu Mare de pe strada Corneliu Coposu au transmis o scrisoare primarului Vergil Chitac cu privire la construirea unui ansamblu de locuințe colective în zonă.

Oamenii susțineau că se bazează că edilul le va soluționa solicitarea și îi va sprijini în acțiunea de a nu mai permite construirea de blocuri între case.
Demersurile constructorului SC C&C Real Ambient datează din 2018.

Terenul care a generat documentaţia are o suprafaţă de 1.242 mp şi este amplasat în nordul intravilanului municipiului Constanţa, având ieşire la strada Corneliu Coposu şi prin aleea privată de acces ce face legătura între strada Corneliu Coposu şi strada Eugen Lovinescu.

Suprafaţa de teren care a generat PUD are ca vecinătăţi: la nord - alee privată pietonală ocazional carosabilă (IE 215254 drum proiectat şi IE 212207 drum proiectat); la sud - proprietăţi private IE 223119 şi IE 240823; la est - IE 212207 strada Corneliu Coposu; la vest - proprietate privată IE 215253. Utilizări admise - locuinţe colective, POT max. - 60%, CUT max. - 3; RH max - P+14 (H. max cornişă – 45 metri). Pentru imobilul situat în Palazu Mare, strada Corneliu Coposu, lot 3 şi lot 4 + strada Eugen Lovinescu, nr. 23A, lot 2.
 
C&C Real Ambient SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2015, societatea C&C Real Ambient SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
 Asociaţi persoane fizice sunt: Cartali Carmen Chirana şi Calagi Cosmina, fiecare cu câte 50%. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Calagi Cosmina.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier

Autorizația de construire a unui bloc din Palazu Mare, atacată. Primăria Constanța și investitorul imobiliar au fost dați în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii