Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române la judecată cu grecul care vrea să construiască un ansamblu de locuințe pe taluzul de la plaja Modern

ro

28 Jun, 2021 00:00 2470 Marime text

 
  • Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța un  dosarul care are ca obiect o revendicare imobiliară
  • Pârâți în dosar sunt cetățeanul Christos Panoupoulos și statul roman prin Ministerul Finanțelor Publice
  • Christos Panopoulos deține o bună parte din taluzul Plajei Modern, acolo unde intenționează să ridice un ansamblu de locuințe pe o suprafață de peste 2.000 mp
  • Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța secția civilă, dosarul nr. 16883/212/2021, având ca obiect – revendicare imobiliară.

Pârâți în dosar sunt cetățeanul Christos Panoupoulos și statul roman prin Ministerul Finanțelor Publice.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar.

Christos Panopoulos deține împreună cu Eva Flevari o bună parte din taluzul Plajei Modern, acolo unde intenționează să ridice un ansamblu de locuințe pe o suprafață de peste 2.000 mp.

La jumătatea lunii februarie a.c., Primăria Constanța a făcut public anunțul de intenție a acestora care constă în elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru reglementarea unui teren situat pe strada Mihai Eminescu, în zona Casei Căsătoriilor.

PUZ-ul a ajuns între timp pe masa Agenţiei de Mediu.

Prin intermediul acestora, investitorii doresc stabilirea condițiilor de construire pentru șase terenuri cuprinse în zona de stiudiu.
Pentru terenul lui Christos Panopoulos, în suprafață de 2.425 de metri pătrați, Primăria Constanța a emis în data de 21.07.2020 și avizul de oportunitate. Conform Certificatului de Urbanism 1613/06.05.2020 și a extrasului de carte funciară nr. 212569 eliberat sub nr cerere 40516/20.03.2020, terenul este situat în intravilanul Municipiului Constanța, având categoria de folosință curți-construcții.

Imobilul se află într-o zonă cu interdicții temporare de construire până la aprobarea PUZ, conform Legii nr. 350/2001 și Legii nr. 597/ 31.10.2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre, întrucât se află în zona de protejare și conservare a diversității biologice, peisagistice și fizice a zonei de coastă a Mării Negre.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii