Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț de ultim moment în cazul celui care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

ro

26 Nov, 2022 16:14 2407 Marime text
  • Inculpatul este recidivist și a fost cercetat pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată (două acte materiale).
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 

Final de anchetă în cazul bărbatului care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București!
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a individului, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată (două acte materiale).
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 
În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.
 

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Vaccinări false, la Constanța!
„Pacienți“ și o asistentă medicală, condamnați
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii