Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul trecut, Poarta 9 din incinta Portului, sufocată de deșeuri Primăria Constanța a declarat apel într-un dosar. Vrea să scape de amenda primită de la Garda de Mediu!

ro

04 Nov, 2023 16:47 968 Marime text
  • Primăria Constanța a declarat apel în dosarul 30131/212/2022 aflat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Constanța
  • Obiectul dosarului este anulare proces verbal de contravenţie GNM 003094
  • Menționăm că în luna septembrie, magistrații de la Judecătoria Constanța au respins plângerea municipalității
  • Amenda contestată viza depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța care de altfel a fost sistată începând cu data de 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța
  • Decizia a venit ca urmare a unei acțiuni de inspecție și control care s-a derulat  începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor


Primăria Constanța a declarat apel în dosarul 30131/212/2022 aflat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Constanța.
Obiectul dosarului este anulare proces verbal de contravenţie GNM 003094.
UAT municipiul Constanța prin primar are calitatea de apelant petent iar Garda Națională de Mediu și Comisariatul Județean Constanța sunt intimați în acest dosar în care nu s-a stabilit încă judecarea apelului.

Menționăm că în luna septembrie, magistrații de la Judecătoria Constanța au respins plângerea municipalității.
Iată soluția pe scurt: „Respinge plângerea contravenţională formulată de petenta Municipiul Constanța, în contradictoriu cu intimata Garda de Mediu, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GNM nr. 003094 din data de 02.11.2022, ca legal şi temeinic.

Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea intimatei la plata, către petentă, a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 01.09.2023”.
Amenda contestată viza depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța care de altfel a fost sistată începând cu data de 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța.

Decizia a venit ca urmare a unei acțiuni de inspecție și control care s-a derulat  începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări din municipiul Constanța, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere și reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate și acoperite cu pământ.
Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanța pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanța, UAT Constanța a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amendă de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitări ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primăria Constanța a făcut recurs după ce a pierdut procesul intentat Gărzii de Mediu!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii