Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:04 27 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ani grei de închisoare pentru fosta conducere a societății comerciale Utilităţi Publice Cernavodă SRL

ro

13 Oct, 2020 18:53 5411 Marime text
  • Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă! 


Tribunalul Constanța a anunțat în această seară primele condamnări în dosarul fostilor șefi ai societății comerciale Utilităţi Publice Cernavodă S.R.L, unitate aflată sub coordonarea Consiliului Local al oraşului Cernavodă    
 
La începutul anului 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa anunțat trimiterea în judecată a inculpaţilor: Laurenţiu-George Dumitrescu (director/administrator în cadrul SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL), Avram Georgeta-Adina (director economic), Dumitra Georgeta (contabil), Costache Sanda-Eugenia (contabil), Dumitrescu Alexandru-George (funcţionar), Dumitrescu Maria-Cristina (funcţionar).
 
Azi, Tribunalul Constanța a anunțat în această seară primele condamnări în dosar:
 
Laurenţiu-George Dumitrescu – 15 ani de închisoare (pedeapsă obținută prin contopirea a două condamnări)
 
Avram Georgeta-Adina - nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Dumitra Georgeta – cinci ani şi opt luni de închisoare.
 
Costache Sanda-Eugenia – cinci ani de închisoare.
 

Dumitrescu Alexandru-George – patru ani şi patru luni de închisoare.
 
Dumitrescu Maria-Cristina – doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
Conform unui comunicat al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, „s-a reţinut că, în perioada 2011 – 2016, s-au derulat activităţi infracţionale în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuţii de serviciu de către inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, director/administrator la S.C. U. P. S.R.L. – funcţionar public cu atribuţii de control, administrare/gestiune, cu implicarea şi a altor funcţionari publici (inculpata Avram Georgeta-Adina – director economic), prin încheierea, derularea de relaţii contractuale/comerciale între societatea comercială de interes public cu persoane juridice  prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, în materia achiziţiilor publice, favorizând interese patrimoniale personale şi ale terţilor, în defavoarea şi paguba societăţii comerciale cu capital de stat  (prin producerea de prejudicii băneşti), S.C. U. P. S.R.L., aflată sub coordonarea Consiliului Local al oraşului Cernavodă”.
 
„S-a reţinut, de asemenea, că inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, în calitate de director/administrator la S.C. U. P. S.R.L, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a desfăşurat activităţi infracţionale în mod continuat, prin încălcarea dispoziţiilor legale, dispunând nelegal, abuziv, decizii instituţionale în folosul necuvenit al altor persoane, cu consecinţa producerii de prejudicii S.C. U. P. S.R.L. Inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, în calitate de funcţionar public, cu atribuţii de control, administrare/gestiune în cadrul S.C. U. P. S.R.L a desfăşurat activităţi infracţionale prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale, participând în exercitarea atribuţiilor de serviciu la luarea de decizii, emiterea de acte, dispoziţii, în scopul asigurării de foloase patrimoniale băneşti, pentru sine şi pentru rudele/afini apropiate”.
 
Conform sursei citate, „inculpaţii Dumitrescu Laurenţiu-George, Avram Georgeta-Adina, Dumitrescu Alexandru-George şi Dumitrescu Maria-Cristina, cu complicitatea contabilelor – inculpatele Costache Sanda-Eugenia şi Dumitra Georgeta, în perioada 2011 – 2016, au desfăşurat activităţi infracţionale, constând în solicitarea spre decontare/plată şi aprobarea de plăţi în numerar, cu consecinţa retragerilor/ridicărilor în numerar de sume de bani, în mod abuziv, sume de bani însuşite, folosite  din casieria societăţii în folos personal şi în folosul altora, prin utilizare de documente justificative înregistrate în contabilitate, nereale/fictive sau nelegale, cu consecinţa producerii de pagube societăţii de interes public. Inculpaţii Dumitrescu Laurenţiu-George şi Avram Georgeta-Adina, în calitate de administrator şi director economic, în perioada 2011 – 2015, au desfăşurat activităţi infracţionale (autor/complice) constând în evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale,  a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului”.
  
Această etapă a procesului penal reprezintă conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare a cauzei penale, situaţie care nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă! 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii