Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:20 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatul ISU Dobrogea, acuzat de racolarea minorilor în scopuri sexuale, și-a dat demisia. Unde este acum dosarul

ro

21 Jun, 2021 00:00 1692 Marime text
  • Adrian Strătilă este cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale.

Plutonierul adjutant Adrian Strătilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, la momentul arestării, și-a dat demisia! Bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv pentru agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor. Ca urmare a demisiei, procurorii militari din București au decis declinarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea continuării cercetărilor specifice.
 
În continuare, procurorii din Constanța solicită menținerea în stare de arest preventiv a bărbatului.
 
Cererea se află pe rolul Judecătoriei Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 23 iunie 2021.
 
Plutonierul adjutant Adrian Strătilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, a fost arestat preventiv, de Tribunalul Militar Bucureşti, pe data de 28 mai 2021.
 
Cu privire la acest dosar, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au comunicat următoarele:
 
„Bărbatul este angajatul ISU Dobrogea al județului Constanța din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate,disciplină și respect față de oameni. La nivelul Inspectoratului, s-a luat măsură suspendării raporturilor de muncă ale acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe“.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Victima are 9 ani
Bărbatul de 68 ani, din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală, nu suportă arestul


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii