Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agresiune sexuală la Tulcea! Prima condamnare - 3 ani cu suspendare

ro

27 Sep, 2023 13:35 945 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Judecătoria Tulcea a finalizat în primă instanță dosarul în care un bărbat din județ este acuzat de agresiune sexuală, în formă continuată (două acte materiale).
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cel în cauză a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, în formă continuată (două acte materiale).
 
Totodată, instanța a admis acţiunea civilă exercitată în procesul penal de către reprezentantul Ministerului Public și l-a obligat pe inculpat la plata către partea civilă (...), prin reprezentant legal (...), a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.  
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și        
 
Fost angajat al ISU Dobrogea condamnat la 12 ani de închisoare! Decizia nu este definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii