Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agresiune sexuală la Tulcea! Inculpatul, obligat să muncească la o primărie din județ sau la Inspectoratul Şcolar

ro

10 May, 2022 00:00 2373 Marime text
 
  • Potrivit unor surse, victima este minoră și ar fi sora inculpatului. 
  • Cel în cauză a fost obligat de către magistrați să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Turcoaia sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea (unităţile şcolare din Turcoaia), pe o perioadă de 60 zile
 
 
Un bărbat din județul Tulcea a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit unor surse, victima este minoră și ar fi sora inculpatului. 
 
Cel în cauză a fost obligat de către magistrați să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Turcoaia sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea (unităţile şcolare din com. Turcoaia), pe o perioadă de 60 zile.
 
Decizia judecătorilor din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, Judecătoria Măcin a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.
 
Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
De asemenea, magistrații au dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com. Turcoaia sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea (unităţile şcolare din com. Turcoaia), pe o perioadă de 60 zile.
 
Judecătorii i-au atras atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., în sensul că nerespectarea măsurilor de supraveghere, a obligaţiilor civile impuse respectiv săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere, va atrage revocarea suspendării şi executarea pedepsei.
 
Constată încetată de drept măsura arestării preventive luată faţă de inculpat şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia de sub puterea mandatului de arestare preventivă, emis de Judecătoria Măcin, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
Decizia Judecătoriei Măcin este definitivă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
O comună din Tulcea, șocată de ce a putut să facă bibliotecarul și totodată coordonator al ansamblului folcloric de copii! Condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii