Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adela Stoian, de la Direcția Urbanism a Primăriei Constanța, la judecată cu ANI! Dosarul, la Curtea de Apel (document)

ro

03 Nov, 2021 00:00 1908 Marime text

 
  • ANI a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada 05 aprilie – 21 iunie 2018, Adela Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța - Direcția Urbanism, „a întocmit în calitate de funcționar public în cadrul Serviciului Autorizații în Construcții, Direcția de Urbanism - Primăria Municipiului Constanța, 4 autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au fost investiți să soluționeze dosarul (4956/118/2021) în care Adela Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția Urbanism, contestă în instanță un raport al inspectorilor de la Agenția națională de Integritate.
 
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 decembrie 2021.
 
Amintim că la data de 07 iulie 2021, ANI a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada 05 aprilie – 21 iunie 2018, Adela Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța - Direcția Urbanism, „a întocmit în calitate de funcționar public în cadrul Serviciului Autorizații în Construcții, Direcția de Urbanism - Primăria Municipiului Constanța, 4 autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“.
 
În proces, pe fond, Adela Stoian a fost reprezentată de avocatul Marius Mocanu, din Baroul Constanța.
 
Inițial, cauza fusese înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, instanță care, în completul prezidat de Maria Timoașcă , a admis excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pe cale de consecință, instanța a declinat competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată în favoarea Curţii de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost fără cale de atac.
 
Potrivit declarației de avere completată Adela Stoian la data de 14 mai 2019, soțul ei, Alexandru Malai figura în SC Tehnoconsult Proiect  SRL și în SC Design Concept Proiect SRL.
 
Potrivit Confidas.ro, Tehnoconsult Proiect SRL are sediul social în Municipiul Constanţa, strada Theodor D. Speranţia și are ca obiect de activitate „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Asociații sunt Mălai Alexandru Florian și Mălai Sorin Costel, fiecare deținând câte 50 din capitalul social. Mălai Alexandru Florian este administrator.
 
Date financiare
 
Tot potrivit Confidas.ro, compania Tehnoconsult Proiect S.R.L. a încheiat 98 contracte de achiziții publice in valoare totală de 4.311.746,40 lei.
 
Printre autoritățile contractante se află: Municipiul Constanta - Serviciul de proiectare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, studii și documentații obținere avize pentru obiectivul de investiții Consolidare structură de rezistență, supraînaltare și modernizare clădire și dotari sală de tenis de masă în cadrul liceului Nicolae Rotaru din Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța - Servicii de întocmire caiet de sarcini renovare interior Muzeu Adamclisi, Serviciul Public de Asistență Socială Constanța - Servicii de elaborare documentație tehnico-economică - etapa DALI, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Agenția Națională pentru Locuințe, Compania Națională de Investiții - Asistență tehnică- dirigentie de santier pentru obiectivul de investitii: Consolidare și restaurare Cazino Constanța și lucrări exterioare municipiul Constanța, județul Constanța, Consiliul Județean Braila - Contract „Servicii de dirigenție de șantier pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport judeţean pe traseul Gulianca–Ianca–Viziru, asigurând conectivitatea directa cu coridorul TEN–T Braila –Buzau”, Consiliul Judetean Constanta – Servicii de dirigenție de șantier af. ob.inv „Salvarea sș punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu“, Judetul Ialomița - Contract de prestări servicii de asistenţă tehnică ( dirigenţie de şantier) pe toată perioada de execuţie a lucrărilor şi până la recepţia finală a obiectivului de investiţii „Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey”.
 
Design Concept Proiect SRL  
 
De asemenea, SC Design Concept Proiect SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Theodor D. Speranţia, și se ocupă de „activităţi de arhitectură“. Asociații sunt Mălai Alexandru Florian și Mălai Sorin Costel, fiecare deținând câte 50 din capitalul social. Compania Design Concept Proiect S.R.L. a încheiat un contract de achiziții publice in valoare totală de 1.020,00 lei, respectiv Comuna Cobadin - 20 septembrie 2017   - Estimare lucrari si intocmire Devize.
 
În Secțiunea Document puteți consulta declarația de avere și cea de interese ale Adelei Stoian.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Marian Taifas, primarul comunei Horia, din Tulcea, la judecată cu ANI, la Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii