Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzatorii din fruntea judeţului Cine conduce parchetele din Constanţa

ro

30 Sep, 2019 00:00 2320 Marime text
Parchetele constănţene sunt adesea un loc ce ar putea intimida justiţiabilii, prin prisma activităţii acestora în sine. Pentru a facilita accesul publicului la informaţii, ZIUA de Constanţa continuă demersul de prezentare a magistraţilor constănţeni cu funcţii de conducere, acum fiind rândul acuzatorilor.
 
Vârf de lance în procuratura constănţeană este Parchetul Curţii de Apel Constanţa, pe raza căruia activează şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Parchetul Judecătoriei Constanţa, Parchetul Judecătoriei Mangalia, Parchetul Judecătoriei Medgidia şi, respectiv, Parchetul Judecătoriei Hârşova, alături de unităţile de parchet din Tulcea.
 
În ce priveşte Parchetul Curţii de Apel Constanţa, funcţia de procuror general este vacantă, însă a fost delegat fostul procuror general, magistratul Gigi Valentin Ștefan, până la ocuparea acesteia prin concurs.
Funcţiile de procurorul general adjunct le revin procurorilor Beatrice Silvia Șişman şi Mihaela Elena Mergeane.
 
Funcţia de procuror-şef Secţie Urmărire penală este vacantă, în timp ce procurorul-şef al Secţiei Judiciare este magistratul Violeta Julieta Păun.
 
Conducerea Parchetului Tribunalului Constanţa este asigurată de prim-procurorul Gill Julien Grigore Iacobici, dar şi de prim-procurorul adjunct Andra Georgiana Vasile. Procurorul-şef al Secţiei Urmărire penală este magistratul Sadîc Zafer, iar funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare este vacantă.
 
La Parchetul Judecătoriei Constanţa, funcţia de prim-procuror este asigurată de magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, iar prim-procuror adjunct este magistratul Camelia Andrei.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia este procurorul Aurel Mihail Ciorobea, în timp ce la Parchetul Judecătoriei Hârşova funcţia de conducere este vacantă, însă a fost delegat magistratul Monica Mariana Drumea ca prim-procuror, până la ocuparea prin concurs a funcţiei.
 
La fel stă situaţia şi la Parchetul Judecătoriei Mangalia, unde magistratul Gabriela Rugea a fost delegată prim procuror tot până la ocuparea funcţiei prin concurs.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii