Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de recunoaştere cu DNA Constanţa Bogdan-Florin Chiriluţă a fost condamnat

ro

15 Nov, 2017 15:17 3239 Marime text
Tribunalul Constanţa a admis azi acordul de recunoaştere a vinovăţiei stabilit între DNA– Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin. Cel în cauză a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi trei luni de închisoare.
 
Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termenul de supraveghere pentru o durată de patru ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f )să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei Constanţa , Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Dispune ca inculpatul să urmeze un curs de calificare profesională în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Constanţa.
 
Decizia nu este definitivă.

Conform DNA, „în perioada 2013 - 2015, inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea «Ovidius» Constanţa - Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de 6 declaraţii pe propria răspundere pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menţionat mai sus“.
 
„Ulterior, conducerea Universităţii «Ovidius» Constanţa, acţionând fără vinovăţie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector, respectiv conferenţiar universitar şi l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea, în perioada februarie 2014 - iunie 2017, a unor plăţi ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 de lei.
 
În acelaşi context, în cursul lunii aprilie 2017, inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin a prezentat Comisiei de verificare a activităţii ştiinţifice şi de cercetare a candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferenţiar şi profesor în cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa, în fotocopie, o revistă, susţinând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate. În realitate, inculpatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.
 
La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie iniţiativă, un exemplar al aceleiaşi reviste fotocopiate, în care şi de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său. În demersurile sale infracţionale, în anul 2013, inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin a beneficiat de ajutorul inculpatului Moise Bogdan, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa. Concret, inculpatul Moise Bogdan, având şi calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universităţii Constanţa cu verificarea criteriilor de promovare a candidaţilor, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin îndeplineşte condiţiile respective, ceea ce a condus la consecinţele prezentate mai sus“, conform procurorilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii